Popović: U Kotoru nema formiranja vlasti bez LP

Popović se zahvalio svima koji su dali glas LP i obećao da će im ta partija vratiti odgovornim, moralnim i stručnim učešćem u vršenju vlasti
14 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2012. 10:14h

Kotorski odbor Liberalne partije (LP) donijeće odluku o postizbornoj koaliciji u tom gradu, rekao je nosilac liste te stranke Andrija Popović, navodeći da su zadovoljni izbornim rezultatom iako se protiv njih vodio "specijalni rat".

Na lokalnim izborima u Kotoru, Demokratska partija socijalista osvojila je 13 mandata, Demokratski front pet, Socijaldemokratska i Socijalistička narodna partija po četiri, Pozitivna Crna Gora tri, LP dva i Hrvatska građanska inicijativa jedan mandat.

"Prezadovoljni smo učinkom LP na lokalnim izborima u Kotoru, osvojili smo isti broj mandata i glasova kao na prethodnim izborima 2009. godine, ali smo tada nastupili kao parlamentarna partija", rekao je Popović agenciji MINA.

Popović se zahvalio svima koji su dali glas LP i obećao da će im ta partija vratiti odgovornim, moralnim i stručnim učešćem u vršenju vlasti.

"Obećali smo da se u Kotoru neće moći formirati vlast bez nas i to smo ispunili", rekao je on.

Prema njegovim riječima, u Kotoru se vodio »specijalan rat« protiv LP.

"Ali smo još jednom pokazali da smo tvrd orah. Jedini mi od relevantnih izbornih subjekata na kotorskim izborima nismo imali nikakvu moć iza sebe-ni političku ni finansijsku ni medijsku", kazao je Popović.

On je naveo da će opštinski odbor uskoro donijeti odluku sa kim i pod kojim uslovima može sklopiti post-izbornu koaliciju. "Što će, vjerujem verifikovati Glavni partijski odbor".

Bonus video: