Kandidati DPS-a za premijera: Đukanović, Lukšić i Marković

Za Pozitivnu Crnu Goru Đukanovic kaže da je, kao i ostatak opozicije, dio velikosrpske politike
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2012. 19:13h

Iako kaže da se u koaliciji "Evropska Crna Gora" još nije govorilo o tome ko bi bio naredni premijer, njen lider Milo Đukanović nije demantovao da su tom mjestu najbliži on, sadašnji predsjednik Vlade Igor Lukšić i vicepremijer Duško Markovic.

"Ja sam to već kazao, svako od nas je spreman da radi taj posao", kazao je Đukanović u emisiji "Živa istina".

On je ubijeđen u izbornu pobjedu, pa će se, kako kaže, kolalivija već 15. oktobra dogovoriti ko će najbolje voditi zemlju i odgovarati zadacima koji ih očekuju.

Obećanje da će, ukoliko koalicija na čijem je on čelu pobijedi na izborima, obezbijediti 40 000 radnih mjesta, je realno i vrlo dobro promišljeno, rekao je Đukanović na Atlas TV.

On je, kaže, generalno zadovoljan radom Vlade u prethodnom periodu, ali na pitanje da li na vladinom spisku ima onih koje pod hitno treba promijeniti, Đukanovic je odgovorio da će "nakon pobjede koalicije, biti odlučeno ko moze najbolje odgovoriti očekivanjima građana".

To što opozicija proziva DPS jer godinama pobjeđuje, Đukanovic komentariše:

"Jednako bi bilo optuživati Barselonu što je godinama pobjeđivala Real. Umjesto da gledaju kako nas da pobijede..."

Komentarišući zašto je odbio TV duel sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem, Đukanovic je rekao da je to stvar samopoštovanja, a ne hrabrosti.

"Vjerovatno bi bilo smiješno da ja sad odem u Italiju i zatražim Montiju da razgovaramo o budućnosti Italije, vjerovatno bi me pitao ko je sad ovaj padobranac."

"Ja sam svih ovih godina uložio ogroman napor da Crna Gora obnovi nezavisnost i da je dovedemo pred vrata EU i nato. Za to vrijeme oni koji me pozivaju da razgovaramo o budućnosti Crne Gore nijesu bili u Crnoj Gora. I sada šta? Vjerovatno bi bilo smiješno da ja sad odem u Italiju i zatražim Montiju da razgovaramo o budućnosti Italije, vjerovatno bi me pitao ko je sad ovaj padobranac."

Za Pozitivnu Crnu Goru Đukanovic kaže da je, kao i ostatak opozicije, dio velikosrpske politike.

"Opozicija ima tu privilegiju, ona moze da obećava bilo sto sa sviješću da neće postati Vlada. Oni tako nastupaju, zaista. Vi ako čujete lidera Pozitivne, koji kaže da neće biti ni vlast ni opozicija, postavlja se pitanje pa šta ćeš ti momak u ovoj trci?", kazao je Đukanović.

Bonus video: