Krivokapić: Poruka Pozitivne su neznanje

"Čuli smo istinu, ali i ogromno neznanje koje vodi u nestabilnost, jer se želi napraviti manjinska Vlada koja je nestabilna, a Vlada opozicije je nerealna", rekao je Krivokapić
67 pregleda 17 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Boris Pejović
ranko krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2012. 13:33h

Poruka Pozitivne Crne Gore da je spremna nakon izbora da formira manjinsku Vladu, ogromno je neznanje koje vodi u nestabilnosti, kazao je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.

Komentarišući izjavu lidera Pozitivne, Darka Pajovića, da je ta stranka spremna da, nakon izbora formira manjinsku Vladu i da će za to tražiti podršku većine poslanika bez obzira na partijsku pripadnost, Krivokapić je naveo da je to priznanje da Pozitivna želi Vladu sa opozicijom, "jer se jedino na taj način može formirati manjinska Vlada".

"Sinoć smo čuli istinu, ali i ogromno neznanje koje vodi u nestabilnost, jer se želi napraviti manjinska Vlada koja je nestabilna, a Vlada opozicije je nerealna. To upućuje na poruke nepoznavanja i nestabilnosti koje nijesu dobre za nekoga ko tek ulazi u politiku", kazao je Krivokapić novinarima u parlamentu.

On je ocijenio da je čudno da partija za koju se ne zna da će ući u parlament traži premijersko mjesto, što, kako smatra, govori o političkom neznanju i neozbiljnosti.

"Tražite premijera, a nijesti ni postali parlamentarna partija, ali ima i takvih sezonskih pojava i politici", rekao je Krivokapić.

Komentarišući izjavu Pajovića, koji je poručio potpredsjedniku potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu, Jelku Kacinu da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, Krivokapić je ocijenio da to pokazuje elementarno nepoznavanje prilika u državi lidera Pozitivne.

"Kacin je potpredsjednik zajedničkog Parlamentarnog odbora crnogorskog i evropskog parlamenta, i poručiti njemu da se ne pita u Crnoj Gori, i da nema pravo da se miješa u naše stvari, a glasa u Skupštini Crne Gore, je elementarno nepoznavanje stanja u kojem se država nalazi", rekao je Krivokapić.

On je razgovarao sa predstvnicima OEBS-a i Savjeta Evrope (SE).

Krivokapić je kazao da je dobro što će izbore pratiti 38 poslanika iz Parlamentarne skupštine OEBS-a i 15 poslanika iz Parlamentarne skupštine SE.

"Zahvaljujem se na prilici što će naši izbori biti ocijenjeni na pravi način i da suština izbora bude demokratska odluka građana", naveo je on.

Prema riječima Krivokapića, izbori treba da budu trenutak kada demokratija potvrđuje svoj značaj, a građani njenu vrijednost.

"Siguran sam da će se u nedjelju slaviti demokratija, i tada će građani na fer način izraziti svoju volju", precizirao je on.

Šef posmatračke misije OEBS-a Roberto Pateli kazao je da će ta organizacija u ponedjeljak, na konferenciji na novinare, ocjenjivati da li su ispunjene sve obaveze iz Kopenhagenskog sporazuma.

Bonus video: