SNP pozvao političke aktere da prihvate „Nikšićki proglas“

„Nikšićkim proglasom“ traži se beskompromisna borba protiv korupcije na lokalnom nivou, veća ulaganja u zdravstvo, socijalnu zaštitu i pomoć za sva lica sa posebnim potrebama
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 12:51h

Opštinski odbor SNP Nikšić pozvao je sve političke aktere da prihvate „Nikšićki proglas“, dokument o principima i pravilima ponašanja budućeg vršenja vlasti, bez obzira ko pobijedi, i na taj način odgovore na nasilje.

Na taj način će, smatraju iz nikšićkog SNP spriječiti da se incidenti, poput onog od sinoć, kada je kamenovan autobus sa pristalicama te partije iz grada pod Trebjesom, ne ponove.

U proglasu stoji da svi građani moraju imati jednak status, bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost, da javna preduzeća treba da budu depolitizovana i na rukovodeća mjesta da se biraju najkvalitetniji ljudi putem javnog konkursa a ne političke pripadnosti.

„Nikšićkim proglasom“ traži se beskompromisna borba protiv korupcije na lokalnom nivou, veća ulaganja u zdravstvo, socijalnu zaštitu i pomoć za sva lica sa posebnim potrebama.

Nijesu zaboravljeni ni srednje obrazovanje, fakultetski centar, sport i zaštita životne sredine, kao i korišćenje pristupnih fondova EU i otvaranje novih radnih mjesta na osnovama realnih projekata.

„Samo uz poštovanje prava na dijalog, na osnovama zajedničkog dogovora, uz dalje razvijanje pozitivnih navika, pažnje i poštovanja prema svojim bližnjima, kao i svim sugrađanima, možemo ostvariti sigurnu i ljepšu budućnost za naš Nikšić“, stoji u proglasu nikšićkog SNP-a.

Bonus video: