Lekić: Nećemo dovoditi u pitanje priznanje Kosova

Lider DF kaže da međunarodno pravo ne poznaje kategoriju ukidanja koraka prethodnih vlada kada je riječ o spoljnopolitičkim odnosima
114 pregleda 79 komentar(a)
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2012. 14:08h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić odbacio je mogućnost da bi taj politički savez, u slučaju da osvoji vlast na parlamentarnim izborima 14. oktobra, doveo u pitanje odluku Vlade Mila Đukanovića o priznavanju nezavisnosti Kosova.

"Međunarodno pravo ne poznaje kategoriju poništavanja odluka prethodnih vlada o priznanju država", kazao je Lekić u intervjuu “Vijestima”.

On je dodao da većinska crnogorska javnost nije zadovoljna kako je odluku o priznavanju Kosova donijela domaća vlast, bez elementarnog konsultovanja volje građana.

"Crnogorska vlast je ili servilno izvršila dobijene naloge sa strane ili projektovala da će sa priznanjem Kosova dobiti neku nagradu, recimo u vidu nekog međunarodnog popusta za korupcionaško mafijaške realnosti u Crnoj Gori”, rekao je Lekić i dodao da DF namjerava da intenzivno sarađujemo sa međunarodnim faktorom, ali ne na bazi servilnosti ili straha ucijenjih ličnosti.

"Sada se domaće licemjerstvo nastavlja i ovom pričom o neprihvatanju kosovskog ambasadora zbog navodno teškog položaja crnogorske manjine na Kosovu", rekao je Lekić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: