SNP: Jedini se u ovoj kampanji zalažemo za naš jezik, za našu crkvu i trobojku

Aludirajući na Demokratski front, Damjanović je rekao da SNP nije “politički bućkuriš nekih koalicija”, u kojima neki “vole crkvu, ne vole crkvu, vole Ruse, ne vole Ruse”
68 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 20:43h

Kandidat za poslanika SNP-a Aleksandar Damjanović optužio je Demokratsku partiju socijalista (DPS) da je stvarala tajkune koji su stvarali nove partije, sa zajedničkim ciljem da mrze SNP.

On je, na završnoj tribini te partije u Podgorici, aludirajući na Demokratski front, rekao da SNP nije “politički bućkuriš nekih koalicija”, u kojima neki “vole srpski, mrze srpski, vole crkvu, ne vole crkvu, vole Ruse, ne vole Ruse”.

“Jedini se u ovoj kampanji zalažemo za naš jezik, za našu crkvu i trobojku. Nijesmo poput nekih novih partija kojima su svi isti. Mi odvajamo poštene od lopova, ljudi od neljudi...”, rekao je Damjanović.

On je najavio da će odmah nakon izbora provjeriti imovinu svih funkcionera, a sve što ne bude moglo da se dokaže “biće vraćeno državi”.

Potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević poručio je da će od 15. oktobra biti vraćena trobojka, himna će biti rasterećena stihova ratnog zločinca, dok će srpski jezik biti ponovo službeni u Crnoj Gori.

Lider partije Srđan Milić rekao je da je SNP jedina stranka koja je trpjela udarce od protivnika i bivših članova, poručujući da nikada nije bio član DPS-a.

On je “svima u Crnoj Gori” poručio da će sva nacionalna pitanja u državi rješavati po najvišim standardima.

“Neće nas više dijeliti sa idejom 'zavadi pa vladaj, pljačka i otimaj'”, rekao je Milić.

Kandidat za poslanika Snežana Jonica poručila da članovi te partije “svakom mogu pogledi u oči”.

“I neke koji nas ogovaraju po Crnoj Gori, a ogovarali su nas i u ovoj sali.

Kad ih pogledamo, oni spuštaju pogled, a znaju i zbog čega”, rekla je Jonica, obećavajući da će kada budu predvodili novu vladu obezbijediti besplatne udžbenike za osnovce, duplo manje školarine na državnom Univerzitetu, te dječji dodatak za djecu do 14 godina.

Galerija

Bonus video: