Medojević: Ko je Đukanoviću savjetnik za dijasporu Kalić, Šarić...?

Đukanović je prije dva dana, na tribini u Bijelom Polju, odgovarajući na poziv lidera DF Miodraga Lekića za TV duel, rekao da će na debatu poslati svog savjetnika za dijasporu
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 21:28h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, na predizbornom skušu Demokratskog fronta u Podgorici, je kazao da je ostao u dilemi da li su savjetnici lidera DPS-a Mila Đukanovića za dijasporu Safet Kalić, Darko Šarić, Stanko Subotić ili Naser Keljmendi.

Đukanović je prije dva dana, na tribini u Bijelom Polju, odgovarajući na poziv lidera DF Miodraga Lekića za TV duel, rekao da će na debatu poslati svog savjetnika za dijasporu.

Medojević je rekao da je međunarodna zajednica prepoznala da je “glavni uzrok problema u regionu balkanska konfederacija organizovanog kriminala, na čijem čelu je predsjednik DPS”.

“Zato Evropa želi promjene. Moram iskreno da poručim predsjedniku DPS. Mi tebe ne mrzimo, mi te razumijemo. Mi ti opraštamo, ali nećemo da zaboravimo”, poručio je Medojević.

On je pojasnio i šta će sve Đukanović imati da napiše u svojoj biografiji nakon izbora:“Došao 1989. godine sa ulice, izdajući svoje partijske drugove koje je smijenio. 23 godine krao i pljačkao i 14.oktobra 2012. otišao”, kazao je Medojević.

“A nikako da na izbore izađe samostalno, da vidimo koliko bi osvojili”

Aludirajući na to što je Đukanović odbio Lekićev poziv za duel, Đorđe Malović je poručio da “zec nije imao hrabrosti da izađe na megdan vuku”, dok je Janko Vučinić rekao da je “Britva utekla ispred knjige i 585 mjera”.

Lekić je, podsjećajući da je prije nekoliko dana bio u Briselu, rekao da “svi traže pravnu državu”, navodeći da “nije važna zastava ispred Skupštine, ako su institucije zarobljene”.

“Želimo radikalan raskid sa kriminalom i korupcijom. To traži i svijet”, rekao je Lekić, navodeći da niko u Crnoj Gori ne smije da vodi velikosrpsku, ali ni antisrpsku politiku.

On je rekao da u Crnoj Gori o moralu govori Svetozar Marović, a o hrabrosti Ranko Krivokapić.

“A nikako da na izbore izađe samostalno, da vidimo koliko bi osvojili”, istakao je Lekić.

Milan Knežević poručio je Đukanoviću da nakon izbora neće biti ni predsjednik MZ “Gorica C”, a kamo li premijer, savjetujući mu da počne da igra Ne ljuti se čovječe, “jer će mu valjati u danima koji slijede”.

“A pošto te nikad molio nijesam, prvi put ću to učini. Meni za ljubav izađi na duel Lekić. Izađi zbog sebe da naučiš nešto u 52. godini o istoriji, diplomatiji, poštenju, vaspitanju i onom što si preskočio u ove 23 godine”, poručio je Knežević.

Pozivajući građane da ne ponove grešku sa izbora 2009. Andrija Mandić rekao je da je 50.000 glasova koji su se “prosuli” završili kod DPS-a, dok je Predrag Bulatović podsjetio je i da je dugo vodio savez koji je bio rame uz rame sa vladajućoj koalicijom, navodeći da je DF sada jači i od tog saveza.

Galerija

Bonus video: