Lukšić obećao: U četvrtak preporuka za opštinu Petnjica

On je na promotivnom skupu DPS u Petnjici kazao da je politika koju su vodili Vlada i DPS uvijek imala sluha da čuje glas naroda i podrži njegove zahtjeve
72 pregleda 31 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.10.2012. 20:36h

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik Vlade Igor Lukšić obećao je mještanima Bihora da će Vlada na prvoj narednoj sjednici usvojiti preporuke kojima se ustanovljava opština Petnjica.

On je na promotivnom skupu DPS u Petnjici kazao da je politika koju su vodili Vlada i DPS uvijek imala sluha da čuje glas naroda i podrži njegove zahtjeve.

„Petnjica je našim pobjedama uvijek davala značajan doprinos. Nadam se da će tako biti i ovog puta, tim prije jer ćemo već u četvrtak usvojiti preporuke koje ustanovljavaju opštinu Petnjica“, rekao je Lukšić.

Vlada je 20. septembra donijela odluku o formiranju Komisije za ocjenjivanje ispunjenosti uslova za teritorijalnu promjenu povodom sprovedenog konsultativnog referenduma o osnivanju opštine Petnjica. Tada je navedeno da je zadatak Komisije da u roku od 30 dana od dana donošenja odluke dostavi Vladi mišljenje o ispunjenosti uslova za teritorijalnu promjenu, u skladu sa zakonom. Do sada iz Vlade nije objavljeno da li je Komisija formirana i ko je u njoj.

Prema Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore nakon razmatranja mišljenja Komisije, Vlada donosi konačnu odluku o formiranju nove opštine. Nakon toga o odluci Vlade glasa se u parlamentu.

Bonus video: