Grahovac: Marović je sada politički leš

Preambiciozni Marović kaže da su me on i njegov partijski šef stvorili
33 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 14:27h

General u penziji Blagoje Grahovac reagovao je na optužbe potpredsjednika DPS-a S#mce_temp_url#vetozara Marovića na skupu “Evropske Crne Gore” u Budvi. Reagovanje prenosimo u cjelini.

Nije mi jasno zašto se Svetozar Marović toliko bavio penzionisanim generalom Blagojem Grahovcem. Preambiciozni Marović kaže da su me on i njegov partijski šef stvorili. To je, inače, nedosanjani san mnogih njegovih partijskih saboraca kojima je biografija generala Grahovca postala i mora i opsesija.

Podsjetiću ga da su tri glavna TV dnevnika, na velikom YU RTV prostoru, počinjala sa vijestima o postignutim rezultatima Blagoja Grahovca mnogo ranije nego što je bilo ko na tom prostoru čuo za Svetozara Marovića i njegove DPS saborce. Za njih se pročulo, ali po zlu, onda kada su, kao prvoborci krvavog razbijanja SFRJ, počeli srbovati, četnikovati, švercovati i mnoge kuće u crno zavijati.

On zna da sam na dužnost u Crnu Goru pozvan 1999. godine radi odbrane Crne Gore od njihovog političkog oca Slobodana Miloševića. Zloglasnoj DPS Udbi je bilo dobro poznato da usred Beograda ima jedan general koji se nepokorno suprotstavlja Miloševićevoj kamarili. Znaju oni razlog mog angažovanja, a to nije bilo zbog njih ili zbog mojih ličnih interesa i državnih položaja.

Znaju oni da sam ih zarad dobra Crne Gore, savjetovao šta ne smiju, a šta moraju uraditi, da sam ih blagovremeno upozoravao da ću o svojim stavovima obavijestiti javnost, a da su moji javno izneseni stavovi prvenstveno savjet, a za one koji ga ne prihvataju upozorenje, za neke i optužnica. A vrijeme je sve to potvrđivalo. Znaju oni da ću, zbog principa, kao i mnogo puta ranije, žrtvovati svaki položaj u državnoj hijerarhiji, pa je Marovićeva insinuacija da sam se u Pozitivnoj Crnoj Gori angažovao zbog funkcija je i besmislena i glupa.

Njegov strah je s razlogom. Došlo je vrijeme za naplatu mnogih faktura, a da Blagoje Grahovac ne mora imati funkciju da bi imao društveni autoritet. Znaju da su svi, koji su lomili tog nepokornog i nepokorenog generala, završili u zatvoru, da je general zagovornik neprikosnovenosti zakona, a protiv je svemoćnosti gospodara. Uz zatvoru bi odavno bili mnogi sa Marovićeve liste da pravna država Crna Gora funkcioniše.

Ali, i ovoga puta ja ne sugerišem da se ne glasa za spušku listu, tj. za DPS. Naprotiv. Svi oni koji su zadovoljni ovakvom Crnom Gorom neka glasaju za spušku listu na kojoj je “moralna gromada” Svetozar Marović. Čovjek koji je dvije decenije lešinario Crnu Goru sada je politički leš. On i njegovi saborci žele nastaviti lešinarenje, zasnovano prvenstveno na mržnji prema drugima i drugačijem.

Bonus video: