Damjanović: Nema nove vlade bez SNP-a

"Bez SNP-a i nema predsjednika Vlade ako ga ne da SNP", rekao je Damjanović
16 komentar(a)
SNP Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SNP Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 05.10.2012. 21:02h

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović poručio je indirektno sa tribine u Pljevljima da nakon izbora neće biti moguće formirati vladu, ako SNP-u ne pripadne mjesto premijera.

"Zato kada SNP preuzme vladu i sada poručuje svima onima koji će sa nama i koji neće sa nama i koji neće ni sa kim, jer ima i takvih, da nema Vlade bez SNP-a i nema predsjednika Vlade ako ga ne da SNP", rekao je Damjanović na promotivnom skupu SNP-a, u Pljevljima.

On je rekao da će prvo urediti imovinu svih bogataša, javnih funkcionera sa legalnim prihodima, poručujući bankama da će uvesti zakon kojima će usvojiti porez na finansijske transakcije i oporezovati ekstra profitere, pojedince i kompanije iz oblasti energetike i telekomunikacija.

Njegov partijski šef Srđan Milić kazao je da Crnoj Gori treba poštena vlast koju će poštovati svi građani. Dao je riječ da će se od 14. dijeliti na ljude i neljude.

"A tim neljudima garantujem u ime SNP-a da će ubrzati proces evroposkih integracija tako što ćemo ih smjestiti tamo gdje pripadaju, a to je Spuž", rekao je Milić.

On je rekao da je Đukanovićev jedini program da ponovo podijeli Crnu Goru.

"Kada bih bio, a ne daj bože da sam na njegovom mjestu, obraza ne bih imao poslije svega ovoga što je uradio narodu da tražim još jedan put vlast. S obzirom da se on tako ponaša, želim da se masovno izađe na izbore", rekao je Milić.

Govoreći o najnovijem napadu na medije, on se izvinio u ime onih koji nisu imali hrabrosti da se izvine.

"Dajem vam riječ da ni jedna osoba u Crnoj Gori neće smjeti da pogleda ispod obrve bilo kojeg čovjeka iz medija i svi ćemo biti slobodni ljudi, jer 14.oktobra i gospoda iz medija i mi građani oslobađamo Crnu Gore", rekao je Milić.

Bonus video: