Srpska sloga: Bez nas nema vlasti

Kandidat za poslanika Dobrilo Dedeić kazao je da će srpska nacionalna priča u crnogorskoj državi “tek imati perspektivu”
86 pregleda 11 komentar(a)
Srpska sloga Bar, Foto: Anto Baković
Srpska sloga Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 05.10.2012. 21:54h

Srpska sloga je jedini autentični predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, a srpsko nacionalno pitanje u Crnoj Gori se mora riješiti ovako ili onako, poručeno je sa tribine u Baru.

“Bavićemo se poštovanjem prava srpskog naroda, jezika, crkve, a ključno pitanje je zapošljavanje, jer u državnoj upravi radi svega 4,17 posto Srba”, kazao je nosilac koalicione liste “Srpska sloga” Jovan Markuš u Baru.

Zamjenik predsjednika NS Dejan Vučićević kazao je da su Srbi “konstitutivni narod ove države kojeg je prema zadnjem popisu bilo preko 30 posto”.

Kandidat za poslanika Dobrilo Dedeić kazao je da će srpska nacionalna priča u crnogorskoj državi “tek imati perspektivu”.

“Ankete odgovaraju DPS-u zato što su svjesni da će Srpska sloga biti prevaga u crnogorskom parlamentu”, naveo je Dedejić.

Predsjednik NS Predrag Popović naglsio je da “mi nismo nikakvi politički Srbi, već isti kao i oni što su nekada sa nama dijelili isto.”

Na tribini su govorili još i Marko Maraš, Vladimir Leposavić, Aleksandar Stamatović i Dijana Drobnjak.

Bonus video: