Ivančević: Podrška opoziciji bi narušila stabilnost

On je saopštio da bilo kakvi društveni lomovi i krize samo mogu pogoršati postojeće stanje
53 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2012. 13:20h

Podrška opoziciji bi u velikoj mjeri narušila društvenu i ekonomsku stabilnost, usporavajući u značajnoj mjeri postupak priključenja Evropskoj uniji (EU), ocijenio je kandidat Liberalne partije za poslanika, Dragan Ivančević.On je saopštio da bilo kakvi društveni lomovi i krize samo mogu pogoršati postojeće stanje „i povući nas duboko unazad kao društvo i državu“.„Uvjereni smo da u ovim kritičnim vremenima odgovor izazovima mogu dati samo visoko obrazovani, iskusni i vrijedni profesionalci. Takvih kadrova ubjedljivo najviše ima u koaliciji Evropska Crne Gora, u kojoj se nalaze i liberali, uvjereni da na taj način možemo i moramo najviše pomoći svojoj Crnoj Gori, da prebrodi ova teška vremena“, poručio je Ivančević.

Prema njegovim riječima, podrška opoziciji na izborima mogla bi biti ravna „avanturi sa mnogo pitanja na koje nažalost nije moguće naći valjane odgovore“.„Mi liberali smo uvjereni da bi podrška opoziciji u ovim trusnim vremenima, narušila u velikoj mjeri društvenu stabilnost, a time i ekonomsku i finansijsku stabilnost, usporavajući u značajnoj mjeri postupak priključenja EU“, naveo je Ivančević.

Opozicija nema kadarDo toga, kako je kazao, ne bi došlo samo iz razloga što cjelokupna opozicija ima deficit kadra koji može kvalitetno voditi državu, već zbog činjenice da je ona razjedinjena i međusobno posvađana.„Stabilnost Crnoj Gori u ovim teškim vremenima može garantovati samo stabilna Vlada i parlamentarna većina. Zbog duboke podijeljenosti opozicije, koja se dobro uočava u ovoj izbornoj kampanji, a bila je vidljiva i prije nje, nije realno očekivati da oni mogu formirati stabilnu vladu i uspostaviti stabilnost zemlje i društva“, smatra Ivančević.On je rekao da se iskreno plaše da bi to bila avantura sa ozbiljnim posledicama, za sve građane Crne Gore i državu.

Vrijeme pred nama, kako je ocijenio, traži najstručniji i najiskusniji kadar koji mora uspostaviti stabilnost i obezbijediti ukupni privredni napredak našeg društva

„O ovim možda i najvažnijim činjenicama na ovim izborima mora voditi računa svaki građanin Crne Gore bez obzira za koga je do sada glasao. Navedeni razlozi su dovoljno jasni i ubjedljivi da na ovim izborima svi oni koji vole svoju Crnu Goru, povjere svoj glas koaliciji Evropska Crna Gora“, poručio je on.Ivančević je saopštio da je ekonomska kriza ostavila ozboljne posljedice na veći broj zemalja Evrope i svijeta.„U takvim vremenima Crna Gora nije mogla ostati netaknuta i izolovana. Ekonomsko-finansijska kriza usporila je i gotovo zaustavila snažan rast Crne Gore koji je uslijedio odmah nakon sticanja nezavisnosti i vrijeme u kojem živimo, dočekujući parlamentarne izbore, slobodno se može nazvati vremenom konsolidacije naše privrede i ekonomije“, kazao je on.Vrijeme pred nama, kako je ocijenio, traži najstručniji i najiskusniji kadar koji mora uspostaviti stabilnost i obezbijediti ukupni privredni napredak našeg društva. Paralelno sa tim procesom, dodaje on, mora se nastaviti, uspješno započet postupak za priključenje Crne Gore EU.„Samo stabilan društveni, ekonomski i privredni ambijent i strane investicije mogu omogućiti ukupni razvoj društva i očekivano bolji život građana. LP nema dilemu da je to jedini put izlaska Crne Gore iz vremena krize i stagnacije. Čak smo uvjereni da alternativnog ili nekog „čudesnog“ puta, kako to neki vide u ovoj predizbornoj kampanji, nema“, zaključio je Ivančević.

Bonus video: