DPS osuo paljbu po nezavisnim medijima i MANS-u: Svi govore iz jedne glave

Lukšić je u Pljevljima rekao da opoziciju ne čine samo DF i Pozitivna, već dnevni listovi “Vijesti” i “Dan”, kao i MANS
35 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 21:48h

Premijer Igor Lukšić optužio je nezavisne medije i dio civilnog sektora da čine opozicioni front koji radi na smjeni aktuelne vlasti.

Lukšić je na tribini koalicije “Evropska Crna Gora” u Pljevljima, rekao da opoziciju ne čine samo Demokratski front i Pozitivna Crna Gora, već dnevni listovi “Vijesti” i “Dan”, kao i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

“To je ista glava koja govori kroz različita usta, jer svako ima svoju ulogu. Tu nema nevladinih organizacija već antivladinih organizacija, niti nezavisnih medija jer oni su vrlo svrstani mediji iz iste kuhinje. I kada sve to smućkate dobijate nešto što ne miriše tako dobro”, kazao je Lukšić.

On je podsjetio da je većina organizatora građanskih protesta kasnije prešla u Demokratski front, ističući da je MANS pokušao da podvali Vladi probleme sa biračkim spiskovima.

"Ne treba nama ni jedan fantomski birač, fantomi su njima u glavama".

Lukšićev stranački šef Milo Đukanović je na tribini u Nikšiću rekao da se na crnogorskoj političkoj sceni dešava reorganizacija.

"Jedan novi politički inženjering iza kojeg suštinski stoji lider medijske mafije u Crnoj Gori, koji je sam sebe prozvao babo Miško. Pokušavaju da reorganizuju anticrnogorski dio političke scene tako što će radikalne partije koje su u sunovratu, kao što su Nova i PzP, sad okupiti pod parolom navodnog Demokratskog fronta, konsolidijući taj politički dio scene za koji unaprijed znaju da je nedovoljan za smjenu vlasti", kazao je Đukanović i dodao da smjenu vlasti neće izazvati ni stvaranje nove procrnogroske partije.

"Ponudili su neku lažnu partiju crnogorske političke orijentacije kakva je Pozitna Crna Gora koja se pokušava postaviti kao altrenativa za nezadovoljne birače naše koalicije. To je ozbiljna prevara", naglasio je Đukanović.

Navodeći da je vlast zaslužna za crnogorsku nezavisnost, očuvanje mira i ekonomsku stabilnost, Đukanović je istakao da Crna Gora tako može nastavati samo sa vladajućom koalicijom na čelu, a nikako sa opozcijom koja “sjedi na dvije stolice”.

"Podsjetimo se samo dekalaracije o pomirenju koja se u medijima pojavila 1. maja ove godine i njegog sadržaja da u Ustav uz crnogorski ravnopravno unesemo i srpski jezik, uz crnogorsku zastavu sa zlatnim orlom, kao ravnopravnu, unesemo i srpsku trobojku", kazao je Đukanović.

Priznajući da se Crna Gora, a najviše Nikšić, suočava sa problemom nezaposlenosti, Đukanović je najavio da će rješavanje tog problema i poboljšavanje kvaliteta života građana biti glavni zadatak vlasti nakon izbora.

Galerija

Bonus video: