Mandić: Đukanović priča o branjenju države, a bježi od korupcija u privatizacijama

"Kaže da brani ono što je postignuto 2006. a misli da brani korupciju u Telekomu i Kombinatu aluminijuma”, rekao je Mandić
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 20:00h

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da koalicija “Evropska Crna Gora” u na silu napunjenim salama širi bezprizorne laži – brane državu.

"Milo Đukanović kaže da brani državu, misli da brani Prvu banku. Kaže da brani ono što je postignuto 2006. a misli da brani korupciju u Telekomu i Kombinatu aluminijuma”, rekao je Mandić na tribini u podgoričkom naselju Zabjelo.

On je naveo i da se dalo vidjeti "kako se bježi od teme ko je uzeo novac od privatizacije".

"Da bi se to sakrilo, podsjećaju na teme od prije 60 ili 70 godina. DF nema veze sa kriminalnim bandama i tajkunima koji su opljačkali narod", kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, DF ima rješenje i za identitetska pitanja:

"Nećemo o tome mnogo da pričamo. U jednostavnoj skupštinskoj proceduri spriječićemo diskriminciju nad jezičkim i drugim zajednicama. Crna Gora je zemlja svih nas, bez građana drugog reda, koje stvara aktuelna vlast".

Branko Radulović je obećao da neće biti gladi i nezaposlenosti kad DF pobijedi na izborima, več “svjetlosti i Crne Gore”.

“Dajemo časnu riječ da će KAP za četiri godine biti kao mostarski Kombinat aluminijuma, a mostarski je evropski. Zbog toga, ali i mnogo drugih stvari se Đukanović i uprpao”, tvrdi Radulović.

Prema njegovim riječima, jedna od posljednjih stvari je i posljednja anketa CEDEM-a:

"Danas je izlaznost na izborima 65 odsto, i sa tim Đukanović ima 39 mandata. Izlaznost mora biti 70 odsto, pa Đukanović ni sa Albancima ni sa Bošnjacima neće moći da formira vlast".

Koordinator članova SNP-a koji su u DF za Podgoricu Jovo Pejović upitao je kako se režim ne postidi prije nego što ponovo traži vlast.

"Oni koji su tražili mandate za sebe nijesu niti treba da budu u DF. SNP ubjeđuje glasače da neće sa DPS-om, iako se pojedinim funkcionerima te opozicione partije ne može vjerovati", smatra Pejović.

Poslanički kandidat Radoš Zečević upozorio je da će koalicija DPS-SDP uraditi sve iz svog arsenala prevara na izborima, ali im ovoga puta niko ne vjeruje.

"Očigledno je da je porodica Đukanović prigrabila bogatsvo za sebe i svoje prijatelje i kumove. Veliki je stepen kriminala i korupcije, nema opravdanja za vlast, ali ni za onaj dio opozicije koji misli da postoji drugi put osim DF", kazao je Zečević.

Koordinator Građanskog kluba DF Đorđe Malović podsjetio je na odluku Ustavnog suda da se odbaci inicijativa za ukidanje Zakona o taksama.

"Blagosiljajući to, blagosiljali su pljačku svojih šefova, otimačinu. Ne paradiraju samo kroz pravne norme, već i Crnom Gorom otvarajući pruge. Na čelu parade je odlazeći premijer Igor Lukšić koji zatvara oči pred činstvima i nepočinstvima svog šefa. Tu disciplinu je ustanovio predsjendik Filip Vujanović. Naspram njihovog odlazećeg je naš dolazeći premijer Miodrag Lekić koji im drži profesorski čas kako se angažuje intelektuelna misao nasprav jalove misli naših protivnika", zaključio je Malović.

Galerija

Bonus video: