Demokratski front: Budva je uništena

"Nauka kaže, kada se u turističkom mjestu počne razvijati građevinarstvo kao privredna grana, znajte da je sa turizmom gotovo", kazao je Pribilović
57 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 18:07h

Bespravna gradnja, neizgrađena gradska i tranzitna saobraćajna infrastruktura, nepovoljna struktura smještajnih kapaciteta, prenatrpanost plaža, nedovoljan broj parking mjesta, betoniranje obale, nezadovoljavajuća komunalna infrastruktura, problem odlaganja otpada, prevelika buka, neriješeno pitanje odvođenja otpadnih voda, vašarište, siva ekonomija, neadekvatan odnos kvaliteta i cijene... Zar je to metropola, zapitao je na konferenciji Demokratskog fronta Đorđe Pribilović, kandidat na izbornoj listi.

On je podsjetio na riječi ministra turizma Predraga Sekulića “Budva je uništena, idemo dalje”.

"Gdje dalje? Dalje u uništavanje ili dalje od Budve? Nauka kaže, kada se u turističkom mjestu počne razvijati građevinarstvo kao privredna grana, znajte da je sa turizmom gotovo. Iskustvo kaže da imate onakve goste kakva vam je ponuda. Gostima smo nezadovoljni, malo troše", kazao je Pribilović.

On je pitao da li vlast zna da je turizam bjekstvo od visokog stepena urbanizacije, industrijalizacije u prirodu, zdrav život, bjekstvo od svih vrsta zagađenja.

"Mi nudimo urbanu džunglu. Prave li oni razliku između rasta i razvoja, znaju li šta je razvoj održivog turizma, šta je elitni turizam? Ne vjerujem da postoji toliko neznanje, naročito ne kod ljudi koji su dugo u turizmu", kazao je Pribilović i zapitao gdje su poznate hotelske kuće koje je vlast, tobož, dovodila pred svake izbore.

"Strateški partneri su izgleda novi bogataši koji stiču turističko iskustvo u budvanskim hotelima. Zato, po mnogim pokazateljima turističkog razvoja, tapkamo za 1989. On je i dalje ministar, a Budva nije više metropola turizma. Traži ona neke drugačije Budvane da joj vrate stari sjaj i slavu", rekao je Pribilović.

Bonus video: