Front: Nikšić pod opsadom DPS-a

Odbornički kandidat Janko Milatović nazvao je Nikšić najvećim tranzicionim gubitnikom u Crnoj Gori
194 pregleda 6 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.10.2012. 13:54h

Predstavnici Demokratskog fronta u Nikšiću ocijenili su da je grad u predizbornoj kampanji kao pod opsadnim stanjem od Vladinih ljudi i premijera, koji bi sada, kako se navodi, defileom da riješe sve probleme koje su napravili za 23 godine.

Odbornički kandidat Janko Milatović nazvao je Nikšić najvećim tranzicionim gubitnikom u Crnoj Gori i gradom koji je u svakom pogledu devastiran zahvaljujući vladajućoj oligarhiji na lokalnom i državnom nivou.

„Nikšić, jugoslovenski Mančester, nekada je samo u proizvodnji imao više od 18,5 hiljada radnika, a sada jedva oko 1,5 hiljada“, kazao je Milatović na konferenciji za novinare.

On je kao velike infrastrukturne projekte koji su trebali biti oslonac oporavka privredi da nijesu rađeni godinama, naveo put Risan-Nikšić-Žabljak i prugu do Podgorice.

„Program za spas Nikšića postoji, a mi nećemo tražiti investitore sa kojima je moguć „dil“ ni za Dom revolucije, ni druge objekte, već namjeravamo da u gradu otvorimo slobodnu privrednu zonu u kojoj bi privrednici imali najbolje uslove u regionu“

„I poslije svega ovih dana postavljaju se crveni tepisi poput davne 1948.godine kada se aplaudiralo i divilo samo jednoj partiji i jednom čovjeku. A, šta reći za regionalnu sanitarnu deponiju, kolektor otpadnih voda, Dom revolucije, zelenu pijacu, Dom vojske, porušeno Pozorište“, zapitao je Milatović.

On je ukazao da se za sve te promašaje narodu baca prašina u oči, dok premijer Igor Lukšić kao izborni kordinator vlasti za Nikšić po gradu izvodi performanse šutirajući slobodna bacanja, a ministarka nauke Sanja Vlahović obećava Tehnopolis.

Poslanički kandidat Veljko Vasiljević ocijenio je da su oktobarski izbori poslednja prilika da se Nikšić sačuva od potpune destrukcije, na čijem primjeru se najbolje mogu vidjeti posledice DPS programa i vladavine.

Vasiljević je istakao da DF neće dozvoliti izgradnju regionalne deponije iznad Slanog jezera, rezervoara čiste vode, kao ni gradnju deponije specijalnog otpada na Haldi uz korito rijeke Gračanice, što je plan sadašnje vlasti.

„Program za spas Nikšića postoji, a mi nećemo tražiti investitore sa kojima je moguć „dil“ ni za Dom revolucije, ni druge objekte, već namjeravamo da u gradu otvorimo slobodnu privrednu zonu u kojoj bi privrednici imali najbolje uslove u regionu“, kazao je Vasiljević.

Bonus video: