Đukanović: Ne borimo se za vlast, poturamo leđa za državu

„Moramo svoje povjerenje poklanjati onima koji su pokazali da za njih Crna Gora nema alternative“
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 21:18h

Predsjednik DPS Milo Đukanović poručio je na tribini u Beranama da se ta partija na oktobarskim izborima ne bori za dio kolača vlasti, već da sačuva povjerenje da bi podmetnula svoja leđa pred ogromnim teretom odgovornosti koji stoji pred Crnom Gorom.

On je dodao da je razlog zbog čega se DPS otima za odgovornost i teret krize, veliki ulog koji je u igri.

„Svako razuman će nas pitati pa zašto se otimate za odgovornost i da nosite teret krize? Zato što je u igri mnogo krupni ulog, onaj do kojega smo došli posle sto godina čekanja, onaj ulog i onaj kapital kojega smo stvarili 21. maja 2006. godine“.

„Poslije samo šest godina svjesni smo da imamo jako rovitu državnost i da moramo vrlo pažljivo povlačiti poteze državne politike da bi smo učvršćivali crnogorsku državnost i da bi smo na njenom temelju učvršćivalio našu svijest o našem nacionalnom, vjerskom i kulturnom identitetu“, rekao je Đukanović.

On je kazao da se „ne može imati povjerenje da će tu misiju uspješno nastaviti onaj koji je godinama bio protiv države Crne Gore“.

„Moramo svoje povjerenje poklanjati onima koji su pokazali da za njih Crna Gora nema alternative“ – rekao je Đukanović.

On je kazao da je „DPS sa svim svojim slabostima pokazala da nikada nije kalkulisala sa državnim interesom“.

„Svjestan sam ja da danas ima ljudi koji su nezadovoljni našim radom, svjestan sam kao i svi vi da vlast kvari ljude. I mi smo dugo na vlasti, nema nikave sumnje i nas je vlast po malo deformisala“.

„Ali ono što je pozitivna karakteristika Demokratske partije socijalsita, mi smo bili spremni da u kontaktu sa ljudima čujemo kritike na svoj račun, bili smo spremni da se mijenjamo. Ja vam tvrdim da se nijedna partija na političkoj sceni Crne Gore nije tako intenzivno mijenjala kao Demokratska partija socijalista“, tvrdi Đukanović

Lider DPS je rekao da traži povjerenje da bi Crna Gora išla naprijed.

„To znači da mi vjerujemo da je u narednom periodu moguće postići one rezultate koje smo imali na umu kada smo se borili da obnovimo nezavisnost“, kazao je Đukanović.

On je rekao da ta partija ima dovoljnu većinu da pobijedi na izborima bez bilo čije pomoći.

„Mi ćemo osvojiti dovoljno, i ne treba nam niko i ni sa kim nećemo dijeliti ono što osvojimo“, poručio je Đukanović.

Galerija

Bonus video: