Pozitivna: Đukanoviću, odluči hoćeš li biti premijer ako pobijedite

"Budva je bila i ostala rudnik za dobijanje novca, ali je nažalost, novac trošen negdje drugo, a poslovi sređivali uz makijato politiku u ko zna kojim lokalima ili hotelima"
70 pregleda 0 komentar(a)
Pozitivna Budva, Foto: Vuk Lajović
Pozitivna Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.10.2012. 07:43h

Da li će nosilac liste vladajuće koalicije "Evropska Crna Gora" Milo Đukanović nakon izbora biti u izvršnoj vlasti, ako na neki čudesan način dođu u poziciju da ponovo formiraju vlast.

To pitanje je na tribini u Budvi vladajućoj garnituri uputio generalni sekretar Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić ističući da se od vladajuće kolacije očekuje jednostavan odgovor - da ili ne.

"Oni kažu da će razmisliti poslije izbora. Da jednostavno prevedem njihov odgovor. Samo da se dočepamo vlasti, birače ćemo poslije lako ubijediti šta je najbolje za njih. Zar to nije obmana", upitao je Bojanić.

Predsjednica političkog Savjeta Pozitivne Božena Jelušić kazala je da Budvani žele drugačiji grad, u kome će donatori ostvaljati, a grad to koristiti za omladinu, a ne za privatno bogaćanje

"Postojeća opozicija nije bila spremna, niti spretna, a ni pouzdana da uvjeri većinu građana da su oni alternativa vlasti", ocijenio je Bojanić.

Dritan Abazović je poručio da „od Buljarice do Jaza kreće kraj političkog mraza”.

"Budva je nažalost postala fast food destinacija. Bila je i ostala rudnik za dobijanje novca, ali je nažalost, novac trošen negdje drugo, a poslovi sređivali uz makijato politiku u ko zna kojim lokalima ili hotelima. Takva Budva nam ne treba. Siguran sam da ulazimo u novi ciklus. Ova država ne treba da bude kreirana za jedan odsto stanovništva, nego za sto odsto", poručio je Abazović.

Predsjednica političkog Savjeta Pozitivne Božena Jelušić kazala je da Budvani žele drugačiji grad, u kome će donatori ostvaljati, a grad to koristiti za omladinu, a ne za privatno bogaćanje.

"Kada preko 20 godina imate nepromijenjenu vlast, htjeli to ili ne, isplete se teška i neprobojna mreža nepotizma, korupcije, veza. Tada prestaje da bude važan grad, prestaju da budu važni ljudi, a svoje zakone ima samo mreža", kazala je Jelušić.

Nosilac liste Pozitivne za Budvu Časlav Perović, kazao je da da im vlast spočitava da su početinici, a u stvari su premni za političku penziju.

"Pitaju nas da li Budvu mogu voditi oni koji nijesu Starograđani, a ja ih pitam šta su ti Starograđani koji su je do sada vodili, uradili. Neka razmisli kakvu su dobrobit donijeli ovome gradu", zaključio je Perović.

Bonus video: