Milić poručio Đukanoviću da je vrijeme da ode sa političke scene

Lider SNP-a je obećao da će Đukanoviću i drugima koji to zaslužuju nakon 14. oktobra suditi sud naroda, ali i pravosudni organi Crne Gore i to po zakonu
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 19:53h

Lider SNP Srđan Milić kazao je u Bijelom Polju da ga aktuelna vlast podsjeća na likove iz stripa "Alan Ford", koji otimaju od siromašnih da bi se bogatili.

"U protekle četiri godine potrošili su pet milijardi, a da nijesu skoro ništa uradili. Nema nijednog milimetra puta, nijesu se obračunali sa kriminalom i korupcijom, nijesu vratili šume vlasnicima, nijesu zaposlili ljude. Kako onda imaju obraza da razmišljaju šta bi mi uradili kad bi dobili vlast”, upitao je Milić, ocjenjujući da su “mnoge vojske prolazile Crnom Gorom ali, da nikada niko u njenoj istoriji ovoliku štetu kao Milo Đukanović od kada je postao premijer”.

Lider SNP-a je obećao da će Đukanoviću i drugima koji to zaslužuju nakon 14. oktobra suditi sud naroda, ali i pravosudni organi Crne Gore i to po zakonu, koji će važiti jednako za sve.

Osvrćući se na nedavno istraživanje NVO CEDEM, Milić je kazao da “već danas očekuje novo naručeno istraživanje, kojim će aktuelna vlast pokušati da pokaže koliko nas je bilo u vašem gradu“.

"Zato danas u Beranama Vasojevići imaju težak zadatak, a to je da ih bude makar ovoliko koliko je vas ovdje. A ne da kao što radi Milo Đukanović na početku svog skupa pozdravlja poštene Rožajce, Kolašince, Berance, Bjelopoljce i da im onda kaže na kojem ih peronu čeka prevoz za povratak kući. I još šalje poruku i pita šta smo mi to konkretno predložili. A mi mu poručujemo da mu predlažemo samo jedno. Vrijeme ti je da ideš sa političke scene Crne Gore", rekao je Milić.

On je obećao da će SNP, ukoliko dođe na vlast, zaposliti ljude, oživjeti privredu, raščistiti sa kriminalom i korupcijom, “jer se radi o jednoj klasičnoj grupi kukavica”.

Milić je zatražio od Muslimana i Bošnjaka da ne dozvole da ih ponovo prevari isti čovjek koji ih vara 14 godina i narod “prepoznaje samo kad su izbori, ali ga ne vidi kad sa svoga astala dijeli kompanjonima iz prve, druge, treće, četvrte i pete mafijaške familije”.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ne može biti tijesno, jer je ovo”zemlja koja će pokazati da nije perjanica samo na papirima EU”.

Potpredsejednik SNP-a Vasilije Lalošević kazao je da će se ta partija boriti da vrati “ravnopravnost srpskog jezika, trobojku i himnu”.

"Onda ćemo identitetska pitanja staviti ad akta i okrenuti se socijalnim pitanjima", rekao je Lalošević.

Galerija

Bonus video: