KO DOLAZI SJUTRA?

Predstavnici Vlade aktivni na Cetinju - u posljednja tri dana isto toliko posjeta

Nezaobilazno tema razgovora i ovog puta bila je žičara Kotor – Lovćen – Cetinje
8 komentar(a)
Andrija Lompar, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Andrija Lompar, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 03.10.2012. 14:23h

Predstavnici Vlade ovih dana uveliko posjećuju gradove širom Crne Gore, pa tako i Cetinje.

Nakon nedjeljne posjete premijera Igora Lukšića, jučerašnje ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića, danas je na Cetinju bio ministar saobraćaja Andrija Lompar.

I dok je Lukšiću povod posjete bila Marina Abramović i MACCOC, Brajoviću prvi crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mašo Vrbica i Dan unutrašnjih poslova, Lompar je odlučio da vidi kako na Cetinju idu poslovi sa saobraćajnom infrastrukturom.

U posjeti Cetinju i gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću, sa Lomparom je bio i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je sagovornike sa ovogodišnjim aktivnostima Prijestonice Cetinje na gradnji i unaprijeđenju saobraćajne infrastructure -počev od asfaltiranja i uređenja saobraćajnica u samom jezgru grada, sve do putne infrastrukture na seoskom području.

Bogdanović je kazao da je u toku posao prikupljanja tenderske dokumentacije za projekat žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, koji će biti okončana za 100 dana

"Kao što znate Prijestonica je raspisala i konkurs za skulpturu koja će se naći u središtu kružnog toka na ulazu u grad i smatramo da je to prioritet ka uređenju i pristupu Cetinju", rekao je Bogdanović.

Lompar je objasnio da bi sa realizacijom tog projekta već krenuli „da nije bilo nekih malih problema vezanih za tendersku proceduru“.

"Govorili smo i o jednom novom projektu, a to je povezivanje te raskrsnice sa budućom Autobuskom stanicom gdje će biti napravljene četiri trake odnosno jedan tip razdvojenog bulevara. Tu smo se dogovarali oko finansijske konstrukcije i oko dinamike realizacije tog projekta", kazao je ministar Lompar.

Nezaobilazno i ovog puta, tema razgovora bila je žičara Kotor – Lovćen – Cetinje. Bogdanović je u tom dijelu naglasio da je u toku posao prikupljanja tenderske dokumentacije za projekat, koji će biti okončana za 100 dana, te da će nakon toga od izbora privatnog partnera zavisiti i dinamika izgradnje žičare.

Lompar i Bogdanović razgovarali su i oko njihove podrške, koju je Prijestonica do sada dobijala vezano za jedan dio lokalnih puteva, a ono što je bilo pod posebnom pažnjom je pitanje puta od Ivanovih Korita preko Krsca ka Njegušima.

"Vidjećemo kada bude završen Prostorni plan posebne namjene Nacionalnog parka, kako je to tamo regulisano i s obzirom da se radi o regionalnom putu mi ćemo našu obavezu dovođenje tog puta u projektnog stanje preuzeti da odradimo već iduće ili one tamo godine", kazao je Lompar.

Preporučujemo za Vas