Lukšić: Mediji ističu loš dio izvještaja EK

Premijer je kazao da je Crna Gora već u procesu pregovora i sada otvara jedno po jedno poglavlje
88 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 18:51h

Premijer Igor Lukšić kazao je da je javnost selektivno upoznata sa nacrtom izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2012. godinu.

"Kao i u više navrata ranije, mediji ističu samo loš dio ili upozoravajući dio izvještaja. Prenebregavaju da je to naprosto tehnika, kako nastaje izvještaj. Jer da nemate ni jednog problema, mi bi već bili članica EU. Da recimo MMF napiše izvještaj u kojem ne prepoznaje ni jedan problem, to bi značilo da je uloga MMF-a nepotrebna u svijetu. Evropski izvještaj je urađen po tehnologiji koja se inače upotrebljava i ono što je zapravo mnogo važnije od izvještaja jeste da je to pretpostavka za otvaranje poglavlja", kazao je Lukšić.

Premijer je kazao da je Crna Gora već u procesu pregovora i sada otvara jedno po jedno poglavlje, te da izvještaj EK pomaže jer će "sadržati konkretne preporuke na bazi kojih ćemo raditi akcione planove".

"To je svrha ovog izvještaja, i mislim da on predstavlja objektivno kad se sagledaju sve strane izvještaja jedan izbalansiran pregled, onoga što treba da budu naše konkretne obaveze u narednom periodu", kazao je Lukšić.

TV Vijesti, Ana Popivoda

On je dodao da se “raduje aktivnostima buduće Vlade koji će se ticati nastavka evropskih integracija”.

"Mislim da ne samo što su važne za utemeljenje i očuvanje države Crne Gore već su važne za svakog pojedinca, jer izgradnja instuticja uvođenje novih pravila je direktna korist za sve nas, jer unapređenjem pravne sigurnosti svi zapravo samo možemo dobiti", kazao je Lukšić.

Galerija

Bonus video: