SNS: Žao nam je što mi nismo naručili istraživanje

U toj koaliciji su, kako navode, uvjereni da je CEDEM-ov "reprezentativni uzorak" bio među glasačima Socijaldemokratske partije
86 pregleda 8 komentar(a)
Ranko kadić, Foto: Arhiva Vijesti
Ranko kadić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.10.2012. 17:42h

Srpski nacionalni savez (SNS) Ranko Kadić saopštio je danas da se izvinjava svojim biračima što nije naručio istraživanje kod Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), zbog čega, kako su naveli, nije pronađen niko u Crnoj Gori ko bi glasao za njihovu listu.

Prema najnovijem istraživanju CEDEM-a, po kojem bi Koalicija Evropska Crna Gora – Milo Đukanović dobila bi 47,2 odsto glasova, Demokratski front 18,5 odsto, Socijalistička narodna partija 14,9 a Pozitivna Crna Gora 10,2 odsto, niko od 1.022 ispitanika nije zaokružio listu SNS - Ranko Kadić.

Iz SNS-a su ocijenili da se radi o "istorijskom, najobjektivnijem ispitivanju u poslednjem vijeku u Evropi, koje je napravila najuglednija agencija CEDEM i njen najobjektivniji i najstručniji analitičar i profesor na čak dva fakulteta u zemlji i inostranstvu doktor Miloš Bešić".

"SNS se izvinjava duboko svojim biračima i glasačima zato što nijesmo naručili od ove ugledne kuće ispitivanje, pa ih zato nijesu mogli naći nijednoga u čitavoj Crnoj Gori", kaže se u reagovanju te koalicije.

"Da nije smiješno, bilo bi tužno da neko ovako može i smije da objavi ispitivanja pokrivajući se iza titula i agencija"

Iz SNS-a su naveli da obećavaju da će od CEDEM-a, u roku od 24 sata, naručiti novo istraživanje koje će biti "iznenađujuće dobro, skoro kao rezultat Demokratske partije socijalista".

U toj koaliciji su, kako navode, uvjereni da je CEDEM-ov "reprezentativni uzorak" bio među glasačima Socijaldemokratske partije.

"Da nije smiješno, bilo bi tužno da neko ovako može i smije da objavi ispitivanja pokrivajući se iza titula i agencija", smatraju u SNS-u.

Oni se pitaju "da li ima ikoga u Crnoj Gori ko može vjerovati u takvo ispitivanje, kada ta ista agencija daje podatke da je najveće povjerenje građana u zdravstvo Crne Gore".

Iz SNS-a su pozvali svoje glasače da "takva ispitivanja uzmu u obzir samo za uveseljavanje i humor i da 14. oktobra pokažu Bešiću njegovu 'objektivnost' i naučnu stručnost".

"Znamo da se Bešić i njegova agenicija posle izbora neće izviniti nikome, kao što to nije učionio ni za prethodne parlamentarne izbore, i naći će neko stručno i naučno objašnjenje za dobar rezultat SNS - Ranko Kadić", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: