DF: Rukovodstvu Doma zdravlja u Budvi lične povlastice najpreče

Maćehinski odnos Vlade prema lokalnoj samoupravi u Budvi vidi se i u načinu organizovanja zdravstvene zaštite u Budvi
4 komentar(a)
budva, Foto: Arhiva Vijesti
budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.10.2012. 18:48h

Demokratski front optužio je rukovodstvo budvanskog Doma zdravlja da mu nije cilj da obezbijedi veći kvalitet zdravstvene zaštite građana, već lične povlastice za sebe.

“Maćehinski odnos Vlade prema lokalnoj samoupravi u Budvi vidi se i u načinu organizovanja zdravstvene zaštite u Budvi. Rukovodstvu Doma zdravlja nije na prvom mjestu da obezbijedi zdravstvene usluge u Budvi u skladu sa realnim potrebama stanovništva i turista. Na žalost građana Budve, rukovodstvu je na prvom mjestu da, ne zahtijevajući od Vlade sredstva za unapređenje nivoa zdravstvene usluge u Domu zdravlja, obezbijede za sebe neke lične povlastice“, kazao je dr Božidar Vujičić, kandidat za odbornika.

On je naveo da će DF, ukoliko osvoji vlast, preduzeti najhitnije mjere koje podrazumijevaju, prije svega, nabavku najmanje dva specijalna kombi-vozila, jedno za transport povrijeđenih i oboljelih i jedan reanomobil.

“Obezbijedićemo rad dvoje ljekara specijalista za rad u stanici Hitne medicinske pomoći, organizovati rad pedijatrijske službe u tri smjene, jer je više nego neodgovorno da Dom zdravlja nema dežurnog pedijatra. Obezbijedićemo da ljekari specijalisti pružaju usluge u Domu zdravlja prema realnim potrebama građana“.

“Zavisno od raspoloživih sredstava, predužećemo neophodne mjere za organizovanje rada stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama. Pokrenućemo inicijativu prema nadležnom ministarstvu da se uradi studija opravdanosti za organizovanje pružanja sekundarnih zdravstvenih usluga na teritoriji opštine Budva. U slučaju da studija pokaže opravdanost, pokrenućemo inicijativu za izgradnju ustanove za sekundarni vid zdravstvene zaštite“, zaključio je Vujičić.

Bonus video: