Vučurović: Maroviću najzad dozvoljen prekid višemjesečnog ćutanja

„U ovom konkretnom slučaju, (Marović je) samo najavljivač namještenih istraživanja, koja mu je šef tutnuo u ruke i rekao – čitaj“, tvrdi Vučurović
74 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 15:55h

Predsjednik i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović i Svetozar Marović, predstavljaju političku prošlost i veliko opterećenje za građane Crne Gore, ocijenjeno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Komentarišući Marovićevu izjavu da istraživanje javnog mnjenja pokazuje da će Koalicija Evropska Crna Gora pobijediti na izborima i sigurno osvojiti 41 mandat, funkcioner DF-a Jovan Vučurović kazao je da ne postoji anketa koja može spriječiti promjene i pobjedu Fronta.

On je kazao da se Marović, najzad, konkretno uključio u predizbornu kampanju „i to kao prethodnica CEDEM-ovog istraživanja javnog mnjenja, saopštivši ono čime je ta nevladina organizacija dan kasnije bombardovala javnost.

„Iako je Đukanović, pun strahova i nepovjerenja, napravio procjenu da kampanju vladajuće koalicije treba da vodi samo on i njegova partijska policija, tu i tamo je očigledno dozvolio da ponegdje nešto saopšte još poneki funkcioner, u ovom slučaju Marović“, smatra Vučurović.

Vučurović je naveo da je Maroviću, nakon što je mjesecima ćutao, najzad dozvoljeno da se oglasi, i to pred sami kraj izborne kampanje. „I to ne bilo kako, nego da promoviše anketu Miloša Bešića i da se, poput Bešića, gađa procentima i mandatima“

On je ocijenio da je Marović sada "tu i tamo političar".

„U ovom konkretnom slučaju, samo najavljivač namještenih istraživanja, koja mu je šef tutnuo u ruke i rekao – čitaj“, tvrdi Vučurović.

On je naveo da je Maroviću, nakon što je mjesecima ćutao, najzad dozvoljeno da se oglasi, i to pred sami kraj izborne kampanje.

„I to ne bilo kako, nego da promoviše anketu Miloša Bešića i da se, poput Bešića, gađa procentima i mandatima“, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, mnogo tajni je i ranije bilo vezano za razna Marovićeva ćutanja i neoglašavanja.

„Onda kada je bilo očekivano i prirodno da se oglasi, Marović je ćutao i tim ćutanjem vjerovatno odobravao sve što se dešavalo u njegovom okruženju. Sada se oglasio iz Kolašina, pun brojki i informacija kojima želi da pokaže kako je on još uvijek nešto važan i kako se i dalje nešto pita“, naveo je on.

Vučurović smatra da Marović ne smije zaboraviti da je „bio nebitan i u ranijim kampanjama“.

„Prava istina je da on nije nikakav ekspert za izbore, niti neki mag kampanje i procjena kakvim se predstavlja i kakvim su ga predstavljali njegovi partijski drugovi, jer je DPS sve izbore dobio bez ikakve ideje, otimačinom i zloupotrebama, uz aktivno učešće državnih organa, tajne policije i organizovanog kriminala“, pojasnio je on.

Vučurović je ocijenio da Marović i Đukanović predstavljaju političku prošlost i veliko opterećenje za građane Crne Gore, i da ne postoji anketa koja može spriječiti promjene i pobjedu DF-a.

„Promjene ne može spriječiti ni to što je Đukanović preuzeo kampanju DPS-a na sebe, ni to što će se povremeno oglašavati Marović, (Igor) Lukšić, ni što će (Filip) Vujanović glumatati predsjednika svih građana“, poručio je on.

Galerija

Bonus video: