Pajović: Budućnost Crne Gore nijesu ni vlast ni opozicija već Pozitivna

"Oni imaju zajedničkog. Zajednički im je vokabular kada optužuju političke konkurente ali su zajedno kada trebaju da povećaju plate u parlamentu"
89 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 20:58h

Dosadašnja vlast i opozicija su nesposobni, neuspješni i sa njima nećemo, poručio je političkim oponentima lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović sa tribine na Žabljaku.

"Oni imaju zajedničkog. Zajednički im je vokabular kada optužuju političke konkurente ali su zajedno kada trebaju da povećaju plate u parlamentu. Budućnost Crne Gore nije ni jedni ni drugi. Zato želimo drugačiju, pozitivnu Crnu Goru. Nas vodi želja da to promijenimo. Mi govorimo argumentima, imamo svoj pravac, a ako nekog bili istina to je njegov problem", kazao je Pajović..

On je ocijenio da su vladajuće strukture ekonomski bogatu zemlju dovele na neodrživ stepen ekonomskog razvoja, a za okolnost da opozicija nije uspjela da ih svih godina smijeni, kaže da Pozitivna nije krivac.

Foto: Obrad Pješivac

Pajović je na skupu na Žabljaku kazao da je obmana kada čelni čovjek, nosilac liste vladajuće koalicije traži podršku građana, a sjutra ako ta koalicija bude na vlastion neće biti premijer.

"Glas za vladajuću koaliciju nije glas za nosioca liste već za sve Katniće, Kavariće, Stijepoviće za koje znamo kako su radili prethodne tri godine. Obećavali su auto-put, aerodrom u Beranama, drugi blok termoelektrane, veće plate, smanjenje nezaposlenosti. I ništa od toga nije urađeno", kazao je Pajović.

Osvrćući se na globalnu ekonomsku krizu kazao je da svi treba da budemo u krizi pa da "oni koji imaju da malo nemaju, da se malo izjednačimo, da kriza pogađa sve".

Foto: Obrad Pješivac

Ispred inicijativnog odbora Pozitivne na Žabljaku Mirčeta Tomčić je ukazao na demografska kretanja i 600 stanovnika manje između dva poslednja popisa, propalu privredu.

Statistiku od 500 zaposlenih i 600 penzionera uporedio je sa nekada 1.100 zaposlenih i konstatovao da je "Žabljak prepoznatljiv po tome što u njemu najviše stoluju stečajni upravnici".

Prisutnima su se obratili generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić, član glavnog odbora Branko Micev i član predsjedništva i glavnog odbora Dejan Božović.

Galerija

Bonus video: