Lekić: Ovo je bestid klevetanja kojem nema kraja

“Vidjeli ste napade predsjednika DPS-a koji nas optužuje za velikosrpki nacionalizam, a sa druge strane i napadi jednog srpskog bloka da smo izdali srpske interese"
109 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2012. 19:54h

Demokratski front (DF) se ne obazire na optužbe režima, ali ih evidentira, neisključujući mogućnost da neke postanu i dio sudskog postupka, kazao je lider te partije Miodrag Lekić.

On je na predizbornoj tribini DF-a na Zlatici rekao da je taj opozicioni savez prethodnih dana postao centar “svih mogućih napada”.

“Vidjeli ste napade predsjednika DPS-a koji nas optužuje za velikosrpki nacionalizam, a sa druge strane i napadi jednog srpskog bloka da smo izdali srpske interese. Kod nas u DF-u se o ovim temama vrlo malo govori. Nećemo se obazirati na optužbe.

Kada budu ozbiljnije koncipirane moguće da ćemo i odgovoriti. Registrujemo one koje su za prezir i one koje bi mogle biti materija sudskog postupka, s obzirom na taj bestid klevetanja, kojem nema kraja”, istakao je Lekić.

Ističući da je on u tom opozicionom savezu prvi među jednakima, Lekić je rekao da se primarno ne bore za osvajanje fotelja, već da žele da uvedu princip smjenjivosti vlasti.

Kazao je i da u Crnoj Gori postoje elementi diktature, uprkos postojanju izbora, nezavisnih medija i opozicije.

Knežević: Đukanović kao kočijaš

Pozivajući Mila Đukanovića da kaže građanima koliko ih je obolio, nakon što su ljekari DPS-a Podgoričanima mjerili pritisak i nivo šećera, Milan Knežević (DF) rekao je da prvi čovjek DPS-a ovih dana govori kao da nije predsjednik partije.

“Već predsjednik udruženja kočijaša čiji su konji na izmaku. Kad god čujete njega imate osjećaj da je negdje na padinama Zelengore, da prije podne baca bombe na partizane, poslije podne na četnike, a u ponoć na čitavu Crnu Goru”, rekao je Knežević, poručujući da bi za neke bilo bolje da se u Kliničkom centru izvela transplantacija mozga, umjesto bubrega.

Bošnjak: Dajte nam šansu

Nebojša Medojević (DF) kazao je da je u Njemačkoj dobio uvjeravanja da će ta zemlja podržati Vladu DF-a, pozivajući građane na masovan izlazak na izbore, jer samo to može srušiti režim., dok je Slaven Radunović rekao je da će Đukanoviću biti “mnogo vruće 15.oktobra ujutru”. Branka Bošnjak pozvala je građane da daju šansu DF-u da pokažu šta znaju.

“Ako ne budemo radili, kaznite nas na sljedećim izborima”, rekla je Bošnjak.

Glumac Slaviša Čurović rekao je da je “oslobođanje Crne Gore od ovog ludila” jedina ideja DF, te da su prethodne 23 godine obilježila “muka, poniženja i loša djetinjstva”, dok je Zoran Lakušić ocijenio da da u DF-u nijesu oni “koji su protiv divlje gradnje, a grade na divlje”, aludirajući na bivšeg partijskog šefa Srđana Milića.

Galerija

Bonus video: