Građanski klub DF-a će ohrabrivati apstinente

Predstavljajući nestranački blok Lekić je na konferenciji za novinare pojasnio da će građanski klub imati svoje mjesto u složenoj strukturi DF-a
169 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2012. 10:29h

Građanski klub Demokratskog fronta (DF) okuplja nezavisne osobe koji nijesu članovi stranke, ali dijele principe, vrijednosti i ideje DF-a, kazao je lider opozicionog saveza Miodrag Lekić.

Predstavljajući nestranački blok Lekić je na konferenciji za novinare pojasnio da će građanski klub imati svoje mjesto u složenoj strukturi DF-a, te da će njegov predsjednik biti član proširenog Predstavništva.

„I ja pripadam tom građanskom klubu jer sam nestranačka ličnost“, dodao je Lekić.

Prema riječima koordinatora kluba Đorđija Malovića nestranački blok želi da doprinese političkim promjenama u Crnoj Gori, sa osnovnim ciljem razvoja kritičke političke misli i demokratske smjene vlasti.

„U društvu je samo jedan fenomen stalan, a to je promjena. U lažnim dilemama koje je vlast podmetnula i nametnula građanima, jedna nadilazi ostale – da je njihova vladavina stalnija od društvene promjene“, kazao je Malović.

On smatra da mladi sa pravom glasa na predstojećim izborima treba da izađu iz „ušuškanih apstinentskih fotelja“ i da uđu u predvorje političke emancipacije.

„Oni će svojim duhom zbrisati sa političke pozornice one koji su izračunali da se jedan čovjek može kupiti za džak mekinja, a dok su to računali nisu znali da su tom cijenom, ili sa upola nje, vrijednost sebi odredili“, kazao je Malović uz napomenu da će DF biti posvećen ohrabrivanju apstinenata.

„Da ono što se zove društveno-obavezujuća odluka, smatraju svojom odlukom, jer se tiče njihovih, ne samo društvenih života, jer socijalni ponor ka kom nas vlast strmoglavo vodi i egzistencijalno ih ugrožava“, dodao je Malović.

On smatra da je Lekić, stajući na čelo DF-a mladima i apstinentima pokazao kako izgleda kada onaj kojeg smatraju intelektualcem angažuje svoju misao.

Bonus video: