DF pozvao Đukanovića da pričaju o KAP-u, a ne o četnicima

"Na napade nećemo odgovarati dok se ne postigne elementarni nivo javne pristojnosti", kazao je Lekić
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 21:14h

Politika Demokratskog fronta nije inspirisana borbom za vlast radi pljačke i privilegija, već namjerom da se opet stvori poštena Crna Gora, kazao je na promociji ove koalicije u podgoričkom naselju Konik njen prvi čovjek Miodrag Lekić.

"Mi smo u Demokratskom frontu uspjeli za kratko vrijeme da stvorimo atmosferu zajedništva i hoćemo da takav duh prenesemo na cijelu Crnu Goru", istakao je Lekić pred stotinjak okupljenih simpatizera u prostorijama Mjesne zajednice „Konik“.

On je dodao da je DF „za kratko vrijeme postigao kvantitativan i kvalitativan rast“, te da im se „svakog dana obraćaju pojedinci koji se priključuju Frontu“.

"Jedan od dokaza da smo u rastu jeste i činjenica da smo markirani kao glavni protivnici režima. Smeta koaliciji na vlasti što smo se pojavili, kao da smo ušli u nečiji privatni posjed, ali nismo, jer Crna Gora, iako ima i takvih mišljenja, nije privatna država. Naša filozofija u politici je različita od njihove, jer se mi borimo za vlast da bismo radili u opštem interesu , i zato što za nas politika nije mehanizam za pljačku i privilegije pojedinaca", istakao je Lekić, i dodao da je koalicija koju predvodi „meta napada prvog čovjeka DPS-a koji su ispod svakog nivoa“.

"Na ovakve napade nećemo odgovarati dok se ne postigne elementarni nivo javne pristojnosti. Kada se Đukanović bude potrudio da nesto ozbiljno kaže, javno i kulturno, onda ćemo ući u dijalog, do tada ćemo govoriti o našem ekonomskom i socijalnom programu. Mi smo dali prioritet ekonomiji , o kojo se ne govori u vladajućoj koaliciji, nego se jure četnici i otvaraju priče o istoriji. O istoriji govore ignoranti, ljudi koji o tome ne znaju dovoljno, i koji su specijalisti za nezakonite radnje, kao što je šverc cigareta. Sve je to mentalna patologija, i liči na delirijum koji je posljedica straha da im naš program neće biti uspavanka kad ova država postane pravna i uređena", zaključio je Lekić.

"DPS pokušava da uvrijedi"

Iz vladajuće koalicije, ocijenio je funkcioner Fronta Andrija Mandić, pokušavaju da uvrijede DF, da podmetnu, izmisle, uvrijede.

"Ali, mi ćemo da vodimo dijalog o budućnosti Crne Gore, jer vidite koliko radnika Kombinata aluminijuma ovih dana protestuje. Pred prošle izbore predsjednik sindikata te fabrike je, u vrijeme predizborne ćutnje, otišao kod Đukanovića, izašao iz njegove kancelarije i poručio da mu vjeruje i da je KAP spasen, a danas vidite kako je spasen. Plašim se slicnog scenarija i pred ove izbore", istakao je Mandić.

"Na napade nećemo odgovarati dok se ne postigne elementarni nivo javne pristojnosti", kazao je Lekić

On je dodao da DF „želi da razgovara o budućnosti željezare i KAP-a, a ne o četnicima, partizanima, ustašama“.

"Đukanovića su svih ovih godina više zanimali poslovi njegovih ortaka, šverc cigara i droge, biznisi Šarića, Kalića i drugih, nego problemi Crne Gore. Sada govori o četnicima . Za anketni odbori Skupštine moje kolege i ja smo mu spremili ozbiljna pitanja o tome gdje su milioni koje je neko ukrao u privatizaciji Telekoma, i to su važnije teme od onih kojima se on bavi", istakao je Mandić.

Branko Radulović je, misleći na nedavnu izjavu premijera Igora Lukšića da program DF-a podsjeća na uspavanku, kazao da se predsjedniku Vlade „neće drijemati“ kad se taj program počne ostvarivati.

"Samo se neznalicama drijema kad čitaju ozbiljno štivo. Ja dajem tvrdu riječ Rodniju da mu se neće drijemati, jer će se, kad mi pobijedimo ,državni tužilac pozabaviti time kako je žonglirao jednim milionom da bi spasio brata svog predsjednika, kao i Lukšićevim poslovima sa njegovim šurakom", istakao je, u svom stilu, Radulović, poredeći prvog čovjeka crnogorske Vlade sa poznatim likom iz britanske humorističke serije „Mućke“.

Viša plata portira u CBCG, nego tima koji je transplatirao bubrege

Član Savjeta Demokratskog fronta dr Miodrag Šoć je kazao da ga je kolegu sa stranog Univerziteta nedavno pitao kako to da je Crna Gora tako siromašna.

„Ja bih mu na to odgovorio da smo siromašni zato što kod nas vladaju neznalice i pogubna protekcija. Neznalice koje su u sprezi sa ljudima na vlasti opljačkale državu, lako potroše kapital jer ne znaju da vode preduzeća, ne znaju čak ni da ih prodaju. To sve dovodi do nezaposlenosti, a nezaposlenost do narkomanije, kriminala, alkoholizma ili nasilja u porodici", istakao je Šoć.

On je iskoristio priliku da čestita svojim kolegama koje su u Kliničkom centru prvi put izvele transplantaciju bubrega.

„Porazna je činjenica da svi članovi toga tima koji su iz Crne Gore imaju zajedno manja primanja od jednog stražara, makar se on zvao i čuvarom sefa Centralne banke Crne Gore. Takva Crna Gora nam ne treba“, zaključio je Šoć.

Galerija

Bonus video: