Milić: Vlast se Cetinja sjeti samo pred izbore

"Prijestonica je ogledalo države, a Cetinja se sjete samo pred izbore i kroz neke zakone kojima ne obezbjeđuju ono što je prijestonica", kazao je Milić
9 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 13:07h

Lider Socijalističke nardone partije (SNP) Srđan Milić, poručio je na Cetinju, da je po hitno potrebno mijenjati sliku Crne Gore, a da je to najbolje uraditi tako "što ćemo početi da mijenjano sliku njene prijestonice".

"Moj prijatelj Gavro Lopičić, kaže da kada želite da prepoznate kakva je jedna država, pogledajte kakva joj je prijestonica. Jer Prijestonica je ogledalo države, a Cetinja se sjete samo pred izbore i kroz neke zakone kojima ne obezbjeđuju ono što je prijestonica", kazao je Milić u sklopu promotivne kampanje SNP, gdje je na Cetinju sa građanima razgovarao o problemima i onome što treba promijeniti u tom gradu.

"Danas smo na Cetinju koje je izvor i duhovnosti i državnosti i pismenosti Crne Gore. Na Cetinju koje je po svemu simbol Crne Gore. Simbol one stare ali nažalost i ove nove tranzicijske Crne Gore, kada je najveći dio kolektiva ovdje zatvoren, kada postoji značajan stepen nezaposlenosti, kada se ova vlast pokazala neodgovornom i nesposobnom da povede računa o svim građanima Crne Gore", kazao je Milić.

On je poručio da se od 14. oktobra u Crnoj Gori moraju desiti promjene kako bi svi građani živjeli životom dostojnim čovjeka. Na pitanje, šta je po mišljenju njegove partije najveći problem Cetinji i šta treba mijenjati, Milić je kazao da Cetinje ima što da ponudi, ali da je malo toga dobilo.

"Treba otvoriti nova radna mjesta, obezbijediti investicije, smanjiti nezaposlenost i pospještiti sve ono što u Crnoj Gori predstavlja problem, a to je povećati životni standard, obezbijediti kvalitetnije obrazovanje, obezijediti da i zdravstvene usluge koje se pružaju na Cetinju budu na nivou onoga što zaslužuje jedna prestonica", kazao je lider SNP-a.

Milić je u razgovoru sa građanima Cetinja poručio da "treba povesti računa o svakom čovjeku bez obzira na to da li je on nekada glasao Liberalni savez Crne Gore, DPS ili Socijalističku narodnu partiju".

Tokom posjete Cetinju, Milić je sa građanima razgovarao u Sportskom centru "Cetinje", zatim je obiša Cetinjski manastir, a na kraju povodom Evropskog dana jezika posjetio i štampariju "Obod", za koju je kazao da predstvalja možda jedini kolektiv koji ovdje radi i privređuju, a da to mnogi zaboravljaju.

"Ne možemo o svemu govoriti u crnim bojama, moramo reći da postoje ljudi koji uspijevaju da u teškoj tržišnoj utakmici preživljavaju. Zbog toga sam želio da posjetimo štampariju "Obod". S druge strane Cetinjski manastir je početak svega u Crnoj Gori i moja poruka je – pomirenje. Pomirenje svih u Crnoj Gori koji smatraju da nam ne može biti dobro u koliko je nekome pored nas loše. Naša poruka je da treba da postoji solidarnost, jednakost, sloboda i pravda ali i da se moramo vratiti časti i poštenju što svi mogu da nađu na Cetinju", zaključio je Milić.

Galerija

Bonus video: