Popović: Politikom se bavim van zbornice

Popović je naveo da su spiskovi falsifikat, navodeći da više neće „kročiti u školu“ ako neko od zaposlenih kaže da je na njega vršio uticaj
1 komentar(a)
Danilo Kiš Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilo Kiš Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.09.2012. 06:54h

Direktor Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ Srđa Popović kazao je da nije pravio spiskove o političkoj orijentaciji zaposlenih u toj školi, demantujući da je u školi koju vodi agitovao za DPS, iako je kandidat za poslanika i odbornika.

Socijalistička narodna partije (SNP) optužila je Popovića da je zloupotrijebio službeni položaj tako što je pravio spiskove kako će nastavni kadar glasati na predstojećim izborima. Iz SNP-a su kao dokaz dostavili kopiju spiskova koji su, navodno, urađeni u toj školskoj ustanovi.

Popović je naveo da su spiskovi falsifikat, navodeći da više neće „kročiti u školu“ ako neko od zaposlenih kaže da je na njega vršio uticaj.

On je kazao da je u spisku SNP-a objavljen pogrešan naziv škole, navodeći da se ne radi o srednjoj ugostiteljskoj već srednjoj mješovitoj školi.

„Na tim listama nalaze se imena čak 18 ljudi koji ne rade u našoj školi i nekoliko penzionera kojima su već požutjeli penzioni čekovi, što je još jedan nesumnjivi dokaz da je u pitanju falsifikat. Odgovorno tvrdim da se u školi, u kojoj sam direktor, nikada nisam bavio politikom, još manje pravljenjem bilo kakve statistike ili agitovanjem“, navodi se u reagovanju Popovića.

On je optužio funkcionere budvanskog SNP-a da podmetanjem spiskova preko medija pokušavaju da ga diskredituju neistinama.

„U tome ipak neće uspjeti, jer o mom pedagoškom i profesionalnom radu mogu da sude jedino učenici koje sam, kao profesor i direktor, izveo na put kroz trideset generacija, tri generacije studenata i moje kolege koje su me posljednji put, tajnim glasanjem, jednoglasno predložili za direktora“, naglasio je on.

On je kazao da će se kao čovjek koji se već dugo bavi politikom, to nastaviti da radi i dalje ali van kolektiva, zbornica i učionica.

„Ukoliko imaju još zeru časti i poštenja, članovi budvanskog odbora SNP-a, na čelu sa Veselinom Markovićem javno će mi se izviniti i time bar malo ublažiti ovaj falsifikatorski gest“, smatra on.

Bonus video: