Sudije neće ponavljanje izbora

Iz Građanskog saveza za promjene tvrde da je Ustavni sud ignorisao činjenicu da je prekršen Zakon o izboru odbornika i poslanika
3 komentar(a)
Ustavni sud, Foto: Savo Prelević
Ustavni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2018. 17:18h

Ustavni sud odbacio je žalbu Građanskog saveza za promjene kojom je zahtjevano ponavljanje izbora na pojednim biračkim mjestima u Podgorici.

Koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Demosa tražila je od Ustavnog suda da poništi odluku Državne izborne komisije (DIK), kojom je odbačen njihov zahtjev za ponavljanje izbora u Donjoj Gorici.

Oni su tvrdili da se birači koji su glasali putem pisma nisu potpisivali već dostavili notarske zapise koji su prihvaćeni kao dokaz da su glasali.

Iz Građanskog saveza za promjene tvrde da je Ustavni sud ignorisao činjenicu da je prekršen Zakon o izboru odbornika i poslanika.

“U istoj pravnoj stvari je samo nekoliko mjeseci ranije u slučaju izbora u Petnjici i Tuzima Ustavni sud poništio glasanje na biračkom mjestu da bi sada odlučio drugačije. Ustavni sud je u odbrani partijskog interesa DPS-a prevazišao i gradsku izbornu komisiju čiji članovi iz DPS-a, znajući da zakon nije na njihovoj strain, nijesu glasali protiv našeg prigovora već bili uzdržani”, navode u tom savezu.

Bonus video: