Damjanović: Ne obećavamo kule i gradove, naš program je realan

"Naš program nije težak nekoliko milijardi eura kojih nema i do kojih se u ovom trenutku ne može doći", kazao je Damjanović
12 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.09.2012. 14:19h

Borba protiv korupcije i kriminala, preuzimanje odgovornosti koje se tiču situacije u KAP-u, rješavanje situacije u energetskom sektoru, problema u privredi, oblasti privatizacije, kao i sprovođenje mjera koje će pomoći brzi regionalni razvoj sjevera, samo su neke od stavki Izbornog programa Socijalističke narodne partije (SNP).

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović je, predstavljajući program, istakao da će ukoliko budu imali dovoljan broj poslanika inicirati ustavne promjene u oblasti pravosuđa bez kojih, smatra, nema priče o početku pregovora o poglavljima 23 i 24, a neće odustati ni od ustavnih promjena oko identitetskih pitanja.

"Nijesmo od onih koji obećavaju kule i gradove. Naš program nije težak nekoliko milijardi eura kojih nema i do kojih se u ovom trenutku ne može doći. On je realan, mjerljiv, finansijski moguć i podložan procjeni svakog građanina", kazao je Damjanović.

Program će se, kako je objasnio, sastojati iz dva dijela: prvi će se ticati onoga što će uraditi kao nova Vlada u prvih sto dana, dok će se drugi dio baviti normativnim, zakonodavnim i dijelom koji se tiče posebnih oblasti.

Damjanović je ocijenio da će ostvarenje programa, koji u svojoj srži ima socijalno - ekonomsku ponudu i raspodjelu dohotka koji se u Crnoj Gori ostvaruje, u kratkom roku smanjiti socijalni jaz između najbogatijih i siromašnih, "kojih ima najviše".

Poslanica SNP-a Snežana Jonica kazala je da će izborna lista SNP-a nositi naziv "I riječ i djelo" i da su oni jedina partija koja je u nazivu liste mogla da napiše te riječi, ne samo zboga onoga što su do sada uradili, već i zbog načina na koji su sa 16 poslanika opozicije uspjeli da se izbore za određena prava građana.

Bonus video: