"Budvanska rivijera" podobnima dala plus, sumnjivi moraju na razgovor

Slični spiskovi, tvrde u SNP-u, urađeni su i u ostalim firmama, Opštini, javnim preduzećima i ustanovama...
50 pregleda 4 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.09.2012. 11:47h

Budvanski SNP je optužio hotelsku grupu „Budvanska rivijera“ da je uoči lokalnih izbora napravila spiskove radnika koji će glasati za koaliciju Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije.

U ekspertskom timu za turizam i hotelijerstvo SNP-a tvrde da se u spornim spiskovima navodi sa kojim radnikom treba obaviti razgovor, a obilježeni su i zaposleni koji „ne smiju da izađu na izbore“.

Iz Budvanske rivijere odbacili su navode SNP-a pozivajući tu stranku da objavi imena stručnjaka ekspertskog tima partije koji su potpisali saopštenje. “U našem timu ima i sadašnjih direktora sektora HG 'Budvanska rivijera', koji su nam dostavili spisak i pokazali način političkog djelovanja pojedinih direktora u toj firmi. Spisak u potpunosti dajemo na uvid javnosti i najavljujemo da naš tim neće polemisati sa 'Budvanskom rivijerom' do 15. oktobra, kada će nakon smjene režima u novom političkom ambijentu podići krivične prijave protiv aktera u svim do sada navedenim nepočinstvima”, navodi se u saopštenju SNP-a.

U spisku koji je dostavljen medijima na uvid zatamnjena su prezimena i matični brojevi radnika, a u posebnim kolonama označeni su radnici na osnovu političkog opedjeljenja. Tako su oni koji podržavaju vladajuću koaliciju obilježeni oznakom „+“ u prvoj koloni, dok su protiv vlasti označeni sa „+“ u drugoj koloni. Na spisku radnika postoje i rubrike u kojima se navodi „razgovor“ ili „ne izlazi“.

Označeni po partijskoj opredijeljenosti?

Slični spiskovi, kako tvrde u SNP-u, urađeni su i u ostalim budvanskim firmama, Opštini, javnim preduzećima i ustanovama, kao i lokalnim medijima koji su na budžetu.

Dok u “Budvanskoj rivijeri” tvrde da su spiskovi podobnih radnika politička izmišljotina, u SNP-u navode da u toj kompaniji ne brinu o budućnosti kompanije, već se bave jedino političkim aktivnostima.

Politika ih ne zanima, već kreveti

Iz HG Budvanska rivijera je juče saopšteno da su svi zaposleni nezavisno od partijske opredijeljenosti usredsređeni na kvalitetno servisiranje velikog broja gostiju koji odmaraju u Slovenskoj plaži, Aleksandru, Palasu i Castellastvi, što potvrđuje podatak da je juče 92 odsto njihovog kapaciteta bilo popunjeno.

“Ostavićemo tzv. 'ekspertskom timu SNP-a za turizam i ugostiteljstvo' da se bave nepotpunim, nevažnim i nejasnim spiskovima, kao i dezinformacijama, jer se njihova stručnost ogleda samo u plasiranju neistina”, stoji u saopštenju Budvanske rivijere.

Bonus video: