SNP optužio rukovodstvo HG "Budvanska rivijera" da pred izbore popisuje zaposlene

Iz Budvanske rivijere odbacili navode SNP-a, uz poziv da objave imena stručnjaka ekspertskog tima partije koji su potpisali saopštenje
14 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 20:08h

Socijalistička narodna partija (SNP) u Budvi optužila je hotelsku grupu "Budvanska rivijera" da je uoči lokalnih izbora napravila spiskove radnika koji će glasati za koaliciju Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije.

U ekspertskom timu za turizam i hotelijerstvo SNP-a tvrde da se u spornim spiskovima navodi sa kojim radnikom treba obaviti razgovor, a obilježeni su i zaposleni koji "ne smiju da izađu na izbore".

Iz Budvanske rivijere odbacili su navode SNP-a pozivajući tu stranku da objavi imena stručnjaka ekspertskog tima partije koji su potpisali saopštenje.

"U našem timu ima i sadašnjih direktora sektora HG 'Budvanska rivijera', koji su nam dostavili spisak i pokazali način političkog djelovanja pojedinih direktora u toj firmi. Spisak u potpunosti dajemo na uvid javnosti i najavljujemo da naš tim neće polemisati sa 'Budvanskom rivijerom' do 15. oktobra, kada će nakon smjene režima u novom političkom ambijentu podići krivične prijave protiv aktera u svim do sada navedenim nepočinstvima", navodi se u saopštenju ekspertskog tima SNP-a.

U spisku koji je dostavljen medijima na uvid zatamnjena su prezimena i matični brojevi radnika, a u posebnim kolonama označeni su radnici na osnovu političkog opedjeljenja.

Tako su oni koji podržavaju vladajuću koaliciju obilježeni oznakom „+“ u prvoj koloni, dok su protiv vlasti označeni sa „+“ u drugoj koloni. Na spisku radnika postoje i rubrike u kojima se navodi „razgovor“ ili „ne izlazi“.

Slični spiskovi, kako tvrde u budvanskom SNP-u, urađeni su i u ostalim budvanskim firmama, Opštini, javnim preduzećima i ustanovama, kao i lokalnim medijima koji su na budžetu.

Dok u “Budvanskoj rivijeri” tvrde da su spiskovi podobnih radnika politička izmišljotina, u SNP-u navode da u toj firmi ne brinu o budućnosti kompanije, već se bave jedino političkim aktivnostima.

Bonus video: