Đukanović u Pljevljima: Naše biračko tijelo je napadnuto

"Moramo kontaktirati (nezadovoljne) ljude i pokušati da im pomognemo da riješe svoje probleme u ovom vremenu do izbora", kazao je Đukanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 21:36h

Za predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, predstojeći parlamentarni izbori su "izbori za odbranu biračkog tijela te partije".

"Naše biračko tijelo je zahvaljujući teškoj krizi i predizbornim manipulacijama danas napadnuto i naš je zadatak i odgovornost da pokušamo da ga sačuvamo", rekao je Đukanović večeras u Pljevljima na tribini Koalicije DPS-SDP-LP.

"Pažljivo sam vodio evidenciju šta obećavam i šta ću ispuniti znajući da ću opet da dođem na to isto mjesto i zato se DPS razlikuje od drugih bakanskih političkih partija jer nije manipulisala nego je odgovorno promišljala i radila na ispunjenju obećanja. Vjerovatno smo negdje i zatajili“

On je kazao da to ne ide uvijek glatko jer ima nezadovoljnih ljudi.

"Moramo kontaktirati te ljude i pokušati da im pomognemo da riješe svoje probleme u ovom vremenu do izbora. Ako to nije moguće tamo gdje možemo da damo realno obećanje da ćemo to ispuniti a u narednom periodu i pomoći im da rješavaju njihove konkretne životne probleme.

U društvima kao što je crnogorsko morate kontaktirati sa puno ljudi, morate čuti životnu priču, muku svakog čovjeka i pokušati mu pomoći da svoju muku riješi, ako je u pitanju zaposlenje, liječenje djeteta.

DPS je to tako radila - ja sam 20 godina obavljao te poslove, po 10 puta sam ušao u svaku MZ u CG i nikada se nisam suočio sa problemom da me neko pita: a šta je sa onim obećanjem koje ste nam dali.

Pažljivo sam vodio evidenciju šta obećavam i šta ću ispuniti znajući da ću opet da dođem na to isto mjesto i zato se DPS razlikuje od drugih bakanskih političkih partija jer nije manipulisala nego je odgovorno promišljala i radila na ispunjenju obećanja. Vjerovatno smo negdje i zatajili“, rekao je Đukanović.

Repriza "osvrta" na opozicioni pejzaž

On je ponovio ocjene koje je prije par dana iznio na račun Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore.

"Iz Demokratskog fronta sam čuo ocjenu da sam iznio neku poluistinu. Pokušao sam da rekonstruišem šta sam to govorio da bi moglo dobiti kvalifikaciju poluistine. Rekao sam da je Andrija Mandić četnički vojvoda.

Da li je to poluistina? Da li bi se Mandić uvrijedio da sam ga kvalifikovao da je on poluvojvoda. Iznio sam ocjenu da je Miodrag Lekić ambasador velikosrpskog nacionalizma.

Njega je 2001. Vojislav Koštunica kao zakleti protivnik crnogorske nezavisnosti i državnosti, jedan od najortodoksnijih kleronacionalista srpskog nacionalizma, postavio za ambasadora iz Crne Gore bez saglasnosti crnogorske vlade.

"Imam sve razloge da sumnjam da se samo lažno predstavljaju u okviru Demokratskog fronta i da žele da dođu na vlast da bi poništili sve ono što smo mi do sada uradili u interesu CG", rekao je Đukanović

Zašto je to uradio, da bi pomogao Crnoj Gori, zato što je u njemu prepoznao borca za crnogorske interese ili zato što je u njemu prepoznao ambasadora velikosrpskog nacionalizma“, rekao je Đukanović.

On je kazao da nije i poluistina da je Nebojša Medojević bio kolumnista najmračnijeg narko klana na Balkanu.

"Da li je to poluistina i da li smo svi čitali 'Identitet' čiji je vlasnik bio Milorad Luković Legija koji leži u srpskim zatvorima. Takvu ideju je branio Nebojša Medojević, potpisujući se ispod svakog teksta.

Da li je poluistina ili istina da su Medojević i Lekić zajedno sa još dvojicom svojih istomišljenika uoči referenduma proveli u Vašingtonu i tražili da se Crnoj Gori ne dozvoli referendum. Je li istina da su to protivnici crnogorskih državnih interesa, ili sam ja to pogrešno protumačio.

Sve je to istina i ja ne vjerujem da se ti ljudi mogu preobratiti u dobre domaćine koji će raditi u interesu Crne Gore. Imam sve razloge da sumnjam da se samo lažno predstavljaju u okviru Demokratskog fronta i da žele da dođu na vlast da bi poništili sve ono što smo mi do sada uradili u interesu CG", rekao je Đukanović.

Iskušavanje razuma: Mediji koji žele da postanu vlast

"U ovom trenutku im se učinilo da na političku scenu isture jednu novu političku partiju koju će prestaviti kao procrnogorsku alternativu DPS i SDP-u, sa namjerom da oštete naše biračko tijelo"

On je kazao da je formiranje Pozitivne Crne Gore najavljeno kroz djelovanje određenih medijskih struktura u Crnoj Gori "koji su posljednjih godina prepoznati kao žestoki neargumentovani kritičari Vlade Crne Gore".

Ne rade to kao slobodni i profesionalni mediji za koje je uvijek poželjno da imaju kritičnu dozu u uređivanju svojih medija u odnosu na aktuelnu vlast. Oni to rade vrlo tendeciozno, sa namjerom da sami postanu vlast.

Oni su nažalost zloupotrijebili medije i oni mašu medijskim bičem po Crnoj Gori pokušavajući da medije zloupotrijebe za nezakonito ostvarivanje svojih ekonomskih interesa, da bi oni tako ekonomski ojačani pokušali da obezbijede politički i društveni uticaj.

U ovom trenutku im se učinilo da na političku scenu isture jednu novu političku partiju koju će prestaviti kao procrnogorsku alternativu DPS i SDP-u, sa namjerom da oštete naše biračko tijelo.

Iako je postojalo bilo kakve dileme, da li je to baš tako imali smo mogućnost da prije neki dan u tom mediju upravo od njegovog vlasnika dobijemo objašnjenje da je to tako, da oni žele da Pozitivna Crna Gora uzme nešto biračkog tijela koje je do sada glasalo za crnogorske partije i poslije izbora političkim inžinjeringom to pridodaju velikosrpskim partijama okupljenim oko DF i da na taj način porevare crnogorske birače i da crnogorskom rukom pokušaju da udave Crnu Goru.

To moramo objašnjavati našim ljudima i da pokušamo da do kraja zaštitimo naše biračko tijelo od manipulacija", rekao je Đukanović.

On je kazao da je Opštinski izborni štab u Pljevljima iznio veoma ambiciozan plan da pokuša da na ovim izborima osvoji 10,5 hiljada glasova u tom gradu.

Galerija

Bonus video: