Osnivač Liberalne partije prešao u Pozitivnu

“Prilazim partiji koja je prepoznala probleme Crne Gore a to su, socijalni i ekonomski problemi, kriminal i korupcija"
78 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 12:54h

Nosilac liste Liberalne partije (LP) na posljednjim lokalim izborima u Baru Zejnel Zeko Šabović saopštio je juče da je napustio tu partiju zbog njenog ulaska u koaliciju sa DPS-om i SDP-om i da je pristupio Pozitivnoj Crnoj Gori.

“Kao jedan od osnivača LP, bivši odbornik u SO Bar i nosilac liste LP na zadnjim lokalnim izborima u Baru, razočaran odlukom LP-a o ulasku u koaliciju sa DPS-om, odlučio sam napustiti LP i svoje povjerenje dajem ideji Pozitivne Crne Gore”, naveo je Šabović u saopštenju “Vijestima”.

“Nažalost, ispostavlja se da se ispunila višegodišnja želja čelnika LP da uđu u koaliciju sa strankama na vlasti. Smatrajući to činom kojim se gaze osnovni postulati i načela LP, donio sam odluku da napustim partiju koju sam sa par časnih pojedinaca i sam gradio. Duboko sam ubijeđen da treba vratiti dostojanstvo i čast kao moralne vrijednosti koje treba da budu u prvom planu ako hoćemo demokratsku i uređenu Crnu Goru. Smatram da je LP ulaskom u koaliciju sa DPS-om i SDP-om otežala put Crne Gore ka povratku narušenog dostojanstva”, naveo je Šabović.

Dodao je da je u Pozitivnoj prepoznao ideju slobodnog, prosperitetnog i demokratskog društva.

“Prilazim partiji koja je prepoznala probleme Crne Gore a to su, socijalni i ekonomski problemi, kriminal i korupcija, manjak solidarnosti i socijalne pravde. Takođe, uvjeren sam u odlučnost Pozitivne Crne Gore da ne razdvaja već da spaja, i stvara Crnu Goru koja će biti na ponos svih nas”, naveo je Šabović.

Bonus video: