SDP: Nove partije nas ne ugrožavaju

"SDP gleda sa optimizmom u budućnost kad je u pitanju realizacija ključnih programskih politika i dobijanje podrške za njih od strane građana"
61 pregleda 21 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 16.09.2012. 12:57h

Formiranje novih stranaka uoči izbora nije ugrozilo kontinuitet rasta podrške Socijaldemokratskoj partiji (SDP), ocijenjeno je iz SDP-a i poručeno da sa optimizmom gledaju u budućnost kad je u pitanju realizacija ključnih programskih politika.

Šef Medijskog pula SDP-a Mirko Stanić je, upitan da li smatra da, kako ocjenjuju pojedini analitičari, Pozitivna Crna Gora može da preuzme glasače SDP-a, rekao da je najbolji odgovor na to činjenica da se 1.490 ljudi učlanilo u SDP ove godine, od koji je 779 mlađih od 29 godina.

"Pred svake izbore se formiraju nove partije, ali to nije ugrozilo kontinuitet rasta podške SDP-u. SDP je jedina partija koja je u proteklih četiri godine konstantno rasla", rekao je Stanić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, to će se vidjeti i kroz doprinos SDP-a rastu povjerenja u listu Demokratska partija socijalista (DPS) – SDP na ovim izborima, "kao i na puno boljem rezultatu SDP-a na izborima u Kotoru u odnosu na one prošle".

"SDP gleda sa optimizmom u budućnost kad je u pitanju realizacija ključnih programskih politika i dobijanje podrške za njih od strane građana", rekao je Stanić.

On je poručio i da ne dijele rivale na velike i male.

"Već na one koji doprinose unaprjeđenju demokratskih procesa u Crnoj Gori i one koji rade suprotno".

"SDP se neće baviti načinom izlaska na izbore opozicionih partija, već će kroz svoju kampanju predstaviti građanima Crne Gore vizuju razvoja naše države", dodao je Stanić.

On je, komentarišući koaliciju DPSi Liberalne partije, rekao da DPS i SDP, po sporazumu, imaju autonomno pravo da neke od svojih mandata daju drugim političkim subjektima za koje se, dodao je, ocijeni da mogu doprinijeti ostvarivanju strateških interesa koalicije.

Upitan da li na kampanju i izborni rezultat mogu uticati odnosi podgoričkih odbora DPS i SDP, Stanić je agenciji MINA kazao da ne vide kako "dosljedno insistiranje SDP na programskim principima u Podgorici koji podrazumijevaju striktno poštovanje zakona mogu nanijeti štetu izbornom rezultatu koalicije".

Stanić smatra i da neće biti potrebe za postizbornim koalicijama, "budući da će koalicija DPS-SDP osvojiti dovoljan broj mandata za formiranje stabilne većine u Skupštini Crne Gore".

Bonus video: