Rađenović jednoglasno

Odmah nakon Rađenovića, na drugom mjestu na listi, kako “Vijesti” saznaju je aktuelni lider budvanskog DPS-a Boro Lazović, koji je ujedno i jedini iz starije političke garde
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2012. 10:44h

Lazar Rađenović, aktuelni gradonačelnik Budve, nosilac je liste koalicije DPS-SDP i Liberalne partije, jednoglasno je odlučio OO budvanske vladajuće partije.

Iako je bilo za očekivati da će Rađenović, koji se na mjestu prvog čovjeka metropole turizma nalazi već godinu i po, biti nosilac liste, špekulisalo se da bi se aktuelna vladajuća koalicija mogla biti proširena novim partnerom na ovim lokalnim izborima sa nekim od iskusnih političkih kandidata kada je riječ o godinama, kako je to bio slučaj sa prethodnim izborima.

Odmah nakon Rađenovića, na drugom mjestu na listi, kako “Vijesti” saznaju je aktuelni lider budvanskog DPS-a Boro Lazović, koji je ujedno i jedini iz starije političke garde.

Prema informacijama “Vijesti”, na listi nema Rajka Kuljače, nekadašnjeg gradonačelnika, osuđenog u slučaju “Zavala”, iako je dobio podršku gotovo svih mjesnih odbora.

Takođe, na listi nema ni Đorđa Pinjatića, niti Dragana Marovića, nekadašnjeg potpredsjednika opštine. Lista je osvježena uglavnom mladim kadrovima kao i sa nekoliko starijih političara, koji su godinama apstinirali budvansku političku scenu.

Na listi nema nijednog od opštinskih funkcionera, niti direktora javnih i lokalnim preduzeća. Kao novitet, na listi će se naći par građevinskih preduzetnika kao što su Pero Franeta i Koko Banović, te bankar Danilo Kastratović, doktorka Vesna Vučetić, predsjednik UO Grad Teatra Saša Samardžić... Budvaski DPS na listi ima i trećinu žena.

Opštinski odbor ujedno je sa najviše glasova predložio potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića kao kandidata na izbornoj listi za parlamentarne izbore, a među predloženima su i Filip Vujanović, Milo Đukanović, Boro Lazović, Lazar Rađenović, Milena Marović Bogdanović.

SNP vode Marković i Bauk

Socijalistička narodna partija (SNP) predložila je listu za predstojeće lokalne izbore, čiji je opštinski odbor jednoglasno predložio Veselina Markovića, aktuelnog lidera te partije u Budvi za nosioca liste.

SNP je kao drugog na listi stavio Radovana Bauka, jednog od dugogodišnjeg uspješnih direktora u lokalnom komunalnom preduzeću, koji je bio dugo godina van političkih voda.

Listu SNP-a trebalo bi danas da verifikuje GO te partije u Podgorici.

Galerija

Bonus video: