Front vode Bulajić i Jovović

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Radivoje Lala Nikčević biće nosilac liste na lokalnim izborima koji će se 14. oktobra održati u Nikšiću
146 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2012. 10:54h

Nosilac liste Demokratskog fronta na lokalnim izborima u Nikšiću biće poslanik Nove Strahinja Bulajić, dok će drugi na listi biti predstavnik studenata Ognjen Jovović, saznaju “Vijesti” u DF.

Demokratski front do ponedjeljka će odlučiti ko će biti nosilac liste u Kotoru u Budvi, a prema tvrdnjama tog izvora, vrlo moguće da u Budvi to bude nestranačka ličnost.

Radojičića nema na listi DPS-a

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Radivoje Lala Nikčević biće nosilac liste na lokalnim izborima koji će se 14. oktobra održati u gradu pod Trebjesom.

To je odlučeno na održanoj sjednici OO DPS-a, kojoj je prisustvovao i koordinator ispred predsjedništva te partije Igor Lukšić.

Na opštinskim izborima u Nikšiću DPS će nastupiti u koaliciji sa SDP-om. Većinski koalicioni partner, kao i na državnom nivou, nastupiće zajedno i sa LP kojoj su na odborničkoj listi ustupili jedno svoje mjesto.

Radivoje Nikčević

"Odborničku listu čine 32 člana DPS-a, osam iz SDP-a i jedan iz LP. Svako peto mjesto na listi pripada SDP-u, a na 22. mjestu, koje pripada nama, nalazi se kandidat LP-a. Sada je na red Predsjedništvo koje treba da da saglasnost na predloženu listu“, kazao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, lista je u odnosu na raniji sastav 70 odsto obnovljena, tako da se na njoj nalaze imena ljudi koji do sada nijesu sjedjeli u odborničkim klupama.

"Na listi je, što se tiče DPS-a 28 odsto žena, a 18 odsto mladih i trudili smo se da budu potpuno nova lica“, kazao je Nikšević.

Na listi se ne nalazi predsjednik opštine Nebojša Radojičić, ni potpredsjednici Mladen Perišić, koji je član DPS-a, i Momčilo Mićunović, član SDP-a, kao ni predsjednica SO Nikšić Bojka Đukanović i sekretar Sekretarijata za finansije u opštini Mitar Matijašević.

Nema ni direktora opštinskih javnih preduzeća. Nakon Nikčevića na listi se nalaze Branko Čavor, Veljko Zarubica i Ilija Ašanin, dok peto mjesto pripada predsjedniku OO SDP Nikšić Miloradu Jovanoviću.

"Što se naših kandidata tiče, uglavnom su u pitanju mlađi ljudi, a tri mjesta pripadaju damama“, kazao je Jovanović.

Na listi SDP-a nakon Jovanovića slijede Luka Mitrović, Nataša Miljanić, Predrag Vujičić, Radovan Perović, Desenka Čizmović, Marko Vujačić i Elma Adrović.

Ispred Liberalne partije na 22. mjestu nalazi se Dragoljub Nenezić, predsjednik Poljoprivredne unije.

Galerija

Bonus video: