Janko Vučinić u prvih pet na listi Fronta?

Šefovi Nove i PzP će “vjerovatno” biti šesti i sedmi na listi Fronta. Takvim redosljedom, napravili su ustupak do sada neviđen na crnogorskoj političkoj sceni
200 pregleda 86 komentar(a)
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.09.2012. 15:07h

Drugo i treće mjesto na listi Demokratskog fronta, nakon Miodraga Lekića koji će biti nosilac, zauzeće predsjednica Foruma žena Nove srpske demokartije, dr Ljiljana Đurašković iz Ulcinja i šefica odborničkog kluba Pokreta za promjene u Skupštini glavnog grada i nekadašnja poslanica te stranke doc. dr Branka Bošnjak.

To je postalo izvjesno nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva Nove, koje se bavilo pitanjem izbornih lista.

Jedini od prepoznatljivih političara na listi DF-a među prvih pet biće Milan Knežević iz SNP-a, kazao je izvor “Vijesti” iz Demokartskog fronta.

Ovakvim redosljedom, čelnici Nove i PzP-a, napravili su ustupak do sada neviđen na crnogorskoj političkoj sceni.

Stara DPS mašina protiv ozbiljnije i osvježene opozicije >>>

Izvori iz Fronta su saopštili da će šefovi Nove Andrija Mandić i Pokreta za promjene Nebojša Medojević “vjerovatno” biti šesti i sedmi na listi Fronta.

Kako je saopštio funkcioner Fronta, Goran Danilović, visoko na listi će biti i lider sindikata Željezare, Janko Vučinić. Kako javlja TV Vijesti, Vučinić bi trebalo da bude među prvih pet na listi, dok bi osmo mjesto na listi trebalo da pripadne Predragu Bulatoviću.

Ono što je za sada izvjesno je i da će predstavnik penzionera Vojo Vuletić biti iznad 30. mjesta. Izvor iz fronta je rekao da je to dogovoreno na inicijativu Vuletića, koji je rekao da penzioneri koji su do sada uglavnom glasali za DPS, ako žele svog predstavnika u parlamentu, moraju to pokazati tako što će masovno glasati za Front.

Izvori iz Fronta su naveli i da će između 20. i 30. mjesta na izbornoj listi biti i neko iz Političkog savjeta Demokratskog fronta.

Drugi izvor je rekao da bi to mogla biti jedna ugledna žena, ali nije želio da precizira o kome je riječ.

Rok za predaju izbornih lista Državnoj izboroj komisijii ističe u srijedu, 19. septembra, a Front će vjerovatno listu predati u ponedjeljak.

Bonus video: