Knežević i Bulatović podnijeli ostavke na članstvo u GO SNP-a

"Miliću zakazujemo skoro viđenje na kongresu na kom će se članstvo odrediti u koga ima više povjerenja“
16 komentar(a)
Predrag Bulatović, Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Predrag Bulatović, Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2012. 19:08h

Članovi Glavnog odbora (GO) Socijalističke narodne partije (SNP), koji su prešli u Demokratski front, podnijeli su ostavke na članstvo u GO SNP-a, navodeći da i dalje ostaju članovi najjače opozicone partije.

Oni navode da su juče zvanično dobili saziv, u kojem je prva tačka dnevnog reda Odluka o nepovjerenju članovima GO SNP koji su pristupili Frontu.

"Ovako koncipiranim dnevnim redom lider SNP-a Srđan Milić je odlučio da zamaskira centralnu tačku sjutrašnjeg saziva, a to je sastavljanje poslaničke liste", navodi se u saopštenju članova Fronta predvođenih Milanom Kneževićem.

Prema njihovim riječima, Milić vjerovatno očekuje da će pažnja medija i članova GO biti više usmjerena na njegov „pompenzan“ pokušaj da im izglasa nepovjerenje, i na taj način donekle amortizuje probleme oko sastavljanja poslaničke liste.

"Pošto je prošle nedjelje održana sjednica GO na koju nismo bili pozvani, a u četvrtak sjednica i Opštinskog odbora SNP-a Podgorica, na koju takođe nismo bili pozvani, vjerujemo da je svakom jasno koji su motivi Milića zbog kojih je sada odlučio da nas pozove", kaže se u saopštenju.

Članovi Fronta navode da vjeruju da će pojedinci iz GO koji su se pripremali da svojim vatrenim diskusijama protiv njih poprave svoju poziciju na poslaničkoj listi, biti ogorčeni zbog njihovog postupka, „ali će vremenom shvatiti da smo im učinili uslugu“.

"Zato obavještavamo javnost da podnosimo ostavke na članstvo u GO, kako bi Miliću uštedjeli dragocjeno vrijeme koje mu je potrebno za obrazlaganje poslaničke liste", kaže se u saopštenju.

Oni su rekli da podnošenjem ostavke na funkciju u GO i dalje ostaju članovi SNP-a jer, kako su pojasnili, odluku o njihovom isključenju mogu donijeti samo matični odbori.

"Imajući u vidu Milićevu izjavu da smo svi mi jedna velika porodica i da on, kao otac te porodice, nikog neće isključivati iz nje, ne očekujemo da će se matični odbori partije odlučiti na ovaj potez, posebno iz razloga što iz partije nisu isključeni ni članovi GO koji su napravili koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Kolašinu", navodi se u saopštenju.

Funkcioneri Fronta, poželjeli su partijskim drugovima puno uspjeha na izborima, „kakva god bila odluka i projekcije rukovodstva partije u odnosu na nas“.

"A Miliću zakazujemo skoro viđenje na kongresu na kom će se članstvo odrediti u koga ima više povjerenja“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavke su podnijeli bivši lider SNP-a Predrag Bulatović, Milan Knežević, predsjednica paralelnog odbora SNP-a u Nikšiću Vera Bulatović, Milun Zogović iz Plava, Božidar Vujičić iz Budve, članovi podgoričkog odbora stranke Jovo Pejović, Zoran Lakušić i Sanja Mihaljević, kao i sekretar poslaničkog kluba Aleksandar Sekulić.

Bonus video: