Podgorički DPS predložio Đukanovića za nosioca liste, Vučelić ispred Mugoše

Mugoša je zbog nesuglasica sa SDP-om oko reizbora gradonačelnika, raskinuo koaliciju u Podgorici
79 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Vučelić, Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.09.2012. 18:05h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović dobio je najviše glasova za poslaničku listu te partije u Podgorici. Prema informacijama “Vijesti” iz podgoričkog odbora šef podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić je drugi na listi predloga za poslanike koji je stranačkoj centrali dostavio podgorički odbor.

Iako je Vučelić zamjenik gradonačelnika, na listi kandidata za buduće poslanike našao se ispred aktuelnog gradonačelnika Miomira Mugoše.

Podgorički gradonačelnik se nalazi na predlogu izborne liste na trećem mjestu, iako je nakon odluke Glavnog odbora DPS da ponovo sklopi koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) kazao da se sa tom partijom neće naći na zajedničkoj listi.

Mugoša je zbog nesuglasica sa socijaldemokratama oko reizbora gradonačelnika, raskinuo koaliciju u Podgorici i međustranački sukob u Glavnom gradu nastavio kroz medijsku polemiku sa predsjednikom i potpredsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem i Raškom Konjevićem.

Na četvrtom mjestu kanidata za poslanike koje je dostavio podgorički odbor nalazi se direktorka Agencije za zaštitu životne sredine i član stranačkog predsjedništva Daliborka Pejović, dok se premijer Igor Lukšić nalazi na petom mjestu.

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, koji je i ključni čovjek DPS-a za područje Zete, nalazi se na šestom mjestu, ali među ključnim podgoričkim kandidatima za parlament nema nikog sa područja Malesije.

Među prvih šest kandidata za predstavnike DPS-a u parlamentu nema ni dosadašnjih poslanika iz Podgorice Zorana Vukčevića i Zorana Jelića

Predsjedništvo DPS-a trebalo bi u ponedjeljak da utvrdi konačnu listu kandidata za poslanike, nakon čega slijedi njeno usaglašavanje sa listom SDP-a, sa kojom Đukanovićeva stranka nastupa u koaliciji. Prema koalicionom sporazumu na zajedničkoj listi naći će se i dva kandidata Liberalne partije.

Rok za predaju lista ističe 19. septembra.

Bonus video: