Bulatović i Knežević će tražiti glasanje o nepovjerenju Miliću

Sagovornici “Vijesti” iz SNP-a potvrdili su da postoje velike šanse da GO razriješi Bulatovića i Kneževića
2 komentar(a)
Milan Knežević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2012. 17:01h

Funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) koje predvodi Milan Knežević razmatraju mogućnost da na sjednici Glavnog odbora 16. septembra traže glasanje o nepovjerenju stranačkog predsjednika Srđana Milića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” funkcioneri SNP-a koji su se priključili Demokratskom frontu (DF) konačnu odluku o odlasku na sjednicu GO donijeće nakon što od stranačke centrale dobiju dnevni red sjednice.

"Postoji mogućnost da, nakon što vidimo dnevni red, tražimo raspravu o nepovjerenju Miliću zbog njegovih izjava, ali i odnosa prema stranačkim kolegama. Mnogo je stvari u kojima je ostao nedorečen i pitanja na koje naši članovi još nijesu dobili odgovore. Istovremeno, javnim nastupima Milić je samo pojačavao tenzije u stranci a to se od njega, kao predsjednika partije, najmanje očekuje”, izjavio je “Vijestima” jedan od funkcionera stranke koji se pridužio Kneževiću.

On je kazao da su članovi SNP-a koji su se pridružili Frontu dobili usmene pozive za sjutrašnju sjednicu, ali da zvaničnog pisanog poziva nije bilo, iako je to uobičajena praksa prilikom zakazivanja sjednica tog stranačkog tijela.

Prema statutu SNP-a Glavni odbor može glasati o nepovjerenju članovima tog stranačkog tijela koji ne poštuju partijske odluke

Oni su od Milića tražili da im objasni da li je prošle nedjelje zasjedao Glavni odbor i zbog čega nijesu dobili poziv na tu sjednicu. Od tih odgovora i dnevnog reda, kako tvrdi izvor “Vijesti”, zavisiće hoće li Knežević doći na sjednicu.

"Mediji su objavili da je prošle nedjelje održana sjednica GO na koju nas niko nije pozvao. Osim toga, u četvrtak je održana sjednica podgoričkog odbora stranke na koju nije pozvan niko od funkcionera koji su se pridužili Miodragu Lekiću. Milić je prethodnih dana obilazio mjesne odbore, a pozivnice su izostale i za te sastanke. Očigledno da nije želio da se sučelimo i ukrstimo argumente pred članstvom", kazao je sagovornik “Vijesti”.

Za sada je izvjesno da će, zbog roka za predaju izbornih lista koji ističe u srijedu, na sjutrašnjoj sjednici najjače opozicione stranke biti raspravljano o spisku kandidata za poslanike, ali je prema najavama moguće da članovi GO traže razrješenje funkcionera koji su prešli u Front.

Milić je ranije na TV “Vijesti” kazao da su se prelaskom u politički savez Miodraga Lekića, i pored odluke GO da SNP samostalno izađe na izbore, Knežević i Predrag Bulatović ogriješili o stranački statut i da će zbog toga tražiti da im se oduzmu sve stranačke funkcije.

Prema statutu SNP-a Glavni odbor može glasati o nepovjerenju članovima tog stranačkog tijela koji ne poštuju partijske odluke. Prema članu 54 partijskog statuta nakon glasanja o nepovjerenju stranačkim kolegama, GO može tražiti da im prestane članstvo i u opštinskom odboru, kao i sve ostale funkcije u partiji.

Kako se navodi u statutu, opštinski odbor obavezan je da na prvoj narednoj sjednici sprovede odluku GO.

Sagovornici “Vijesti” iz SNP-a potvrdili su da postoje velike šanse da na sjutrašnjoj sjednici GO stranačke kolege rezriješe Kneževića i Bulatovića, navodeći da bi se kroz raspravu o njihovom prelasku u Front, moglo relaksirati kasnije sastavljanje izborne liste i izbjeći eventualne tenzije i kritike nezadovoljnih članova.

Bonus video: