Mandić: Podržava nas i međunarodna zajednica

Na izborima se ne brani nezavisnost Crne Gore. Ona je nezavisna i to je realnost, kazao Bulatović
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 06:59h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić sinoć je na skupu u Kolašinu aktivistima poručio da su čelnici tog opozicionog saveza osjetili da promjene sada podržavaju i građani i međunarodna zajednica, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu DF.

On je kazao da je u centru programa DF-a nastojanje da svaki građanin živi dostojanstven život jer za to postoje resursi u Crnoj Gori.

„Prethodne 23 godine su period kada se uništavalo ono što su stvorile prethodne generacije i došlo se do kraja. Sada je prava prilika da bez krupnih riječi, mržnje, ostrašćenosti, pozovemo i one građane koji su do sada apstinirali ili nijesu glasali opoziciju, da promijene državu i život svakog od nas“, poručio je Mandić.

Obraćajući se najužoj strukturi aktivista DF-a Predrag Bulatović je kazao da vlast pokušava DF predstaviti kao savez koji je protiv Crne Gore.

Prema mišljenju lidera PzP-a Nebojše Medojevića najkrupnije državno pitanje trenutno je „opstanak naroda“

„Promašeni ideolozi DPS-a su promašili temu i ovog puta jer se predstojećim izborima ne brani nezavisnost Crne Gore. Crna Gora je nezavisna država, iako to nije bio moj izbor - prihvatam realnost. Među nama su ovdje ljudi koji su se zalagali za različit državni status Crne Gore, ali koji su shvatili da najveći problem sada jesu oni u vlasti, koji su ojadili i opustošili državu, a unizili građane“, pojasnio je Bulatović.

Nijedna od političkih partija ili pojedinaca u DF, kako je istakao, nije odustala od svojih programskih opredjeljenja, ali su sada prioritet ekonomska pitanja.

Prema mišljenju lidera PzP-a Nebojše Medojevića najkrupnije državno pitanje trenutno je „opstanak naroda“.

Crnogorski sistem je, kazao je on, “bolestan i opasan i nema perspektivu”.

Foto: Twitter/Demokratski

“U Frontu sam zadužen za ekonomska pitanja, ne zato što bježim od tema organizovanog kriminala i korupcije, po kojima sam do sada bio prepoznat, već za to što će to biti riješeno dobrim dijelom otvaranjem pregovora sa Evropskom unijom”, kazao je Medojević i dodao da je EU zaključila da su veze organizovanog kriminala sa vrhom države i vrhom bezbjednosnih službi ključni problem regiona.

“Naš kriminal nije samo crnogorski već je postao regionalni fenomen“, poručio je on aktivistima DF-a.

DF: Nastavljena zloupotreba državnih resursa >>>

Galerija

Bonus video: