Jovanović i Kapešić: Ideja o smjeni Golubovića je starija od Fronta

Oni su odbacili navode da je inicijativa za Golubovićevu smjenu pokrenuta zbog namjere dijela članova nikšićkog odbora da pristupe Demokratskom frontu
105 pregleda 1 komentar(a)
Svetozar Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Svetozar Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.09.2012. 07:37h

Milutin Jovanović i Zoran Kapešić, inicijatori smjene predsjednika nikšićkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Svetozara Golubovića tvrde da su njegovu ostavku tražili kako bi vratili ugled tom odboru.

Oni su odbacili navode da je inicijativa za Golubovićevu smjenu pokrenuta zbog namjere dijela članova nikšićkog odbora da pristupe Demokratskom frontu (DF).

"Revitalizacijom raspuštenog odbora pokušali smo nekadašnjem OO Nikšić vratiti ugled i mjesto koje mu pripada, a nikako praviti nekakav paralelan odbor ili drugu političku organizaciju"

Oni su podsjetili da je inicijativa za smjenu Golubovića mnogo starija od priče o Frontu, ističući da je ona pokrenuta isključivo u cilju nikšićkog odbora SNP.

“Odbor je za mandata Golubovića dospio u nezavidnu situaciju, a zašta dijelom smatramo odgovornim i predsjednika SNP-a Srđana Milića.

Revitalizacijom raspuštenog odbora pokušali smo nekadašnjem OO Nikšić vratiti ugled i mjesto koje mu pripada, a nikako praviti nekakav paralelan odbor ili drugu političku organizaciju.

Opredjeljenje nekih članova nikšićkog odbora kada je pitanju načina izlaska SNP-a na predstojeće parlamentarne izbore smatramo potpuno legitimnim“, navodi se u reagovanju Jovanovića i Kapešića.

Bonus video: