DF u Nikšiću: Poziv za masovni izlazak na izbore

"Jedna od naših centralnih ideja jeste afirmacija rada, da rad bude kriterijum istine, pojedinačnih i kolektivnih uspjeha"
94 pregleda 58 komentar(a)
Demokratski front, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Demokratski front, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.09.2012. 08:10h

Čelnici Demokratskog fronta (DF) sinoć su u Nikšiću, u prepunoj sali zgrade Opštine, prenijeli još jednom ideju oko koje su se ujedinili, a to je stvaranje pravne Crne Gore, države ekonomske i socijalne pravde i jednakosti među svim građanima.

Govoreći o društvenoj odgovornosti stranih funkcionera koji su se zbog svojih, čak i nedokaznih propusta, našli na udaru javnosti, a zatim povukli sa funkcije, lider Miodrag Lekić je napravio paralelu sa aktelnim vlastodržcima i razlozima njihove grčevite borbe za vlast.

"Biti na vlasti i voditi društvo, zapravo je jedan veliki napor. U ozbiljnim državama vlast troši čovjeka, ali ovdje je to vrlo prijatan posao", ironično je prokomentarisao Lekić.

edna od naših centralnih ideja jeste afirmacija rada, da rad bude kriterijum istine, pojedinačnih i kolektivnih uspjeha. A upravo je u Crnoj Gori rad degradiran jer se šanse traže preko poltronstva, licemjerstva, preko približavanja centrima moći i tu je jedan od osnovnih momenata gdje počinje degeneracija crnogorskog društva

"Jedna od naših centralnih ideja jeste afirmacija rada, da rad bude kriterijum istine, pojedinačnih i kolektivnih uspjeha. A upravo je u Crnoj Gori rad degradiran jer se šanse traže preko poltronstva, licemjerstva, preko približavanja centrima moći i tu je jedan od osnovnih momenata gdje počinje degeneracija crnogorskog društva", kazao je Lekić.

Na skupu je o lošem položaju radnika govorio i nikšićki sindikalac Janko Vučinić:

"Kažu da sindikalac ne može biti političar. E pa ja sam se sve ove godine kao sindikalac borio sa posljedicama i problemima koji su imali jedan uzrok koji sad treba otkloniti, a to je vladajuća koalicija DPS-SDP koja je ovom društvu donijela organizovani kriminal. Nijesam ja njima problem kao sindikalac, već je njihov problem što je čitavo članstvo Unije slobodnih sindikata u DF-u i što će za front glasati svi pošteni, ojađeni i obespravljeni ljudi Crne Gore", kazao je Vučinić.

Kažu da sindikalac ne može biti političar. E pa ja sam se sve ove godine kao sindikalac borio sa posljedicama i problemima koji su imali jedan uzrok koji sad treba otkloniti, a to je vladajuća koalicija DPS-SDP koja je ovom društvu donijela organizovani kriminal

Vatren poziv sa govornice, da je vrijeme da se na lokalnim izborima u Nikšiću, odnosno na parlamentarnim konačno smijeni vlast, sinoć je poslao i Milan Knežević, ispred dijela članstva SNP- a koji se priključio frontu.

"Ne želim vas koji ste došli ovdje da ubjeđujem da glasate za front, jer ste vašim prisustvom već to odlučili. Želim da vašim prijateljima, rođacima, komšijama, prenesete jasnu poruku da svi izađu na izbore 14. oktobra. Ako onaj ko ima milion ili 10 miliona eura u banci, izlazi na izbore da bi ih sačuvao, onda i vi koji preživljavate iz mjeseca u mjesec, pozajmljujete i gledate kako da prehranite djecu, imate još veću obavezu da izađete na izbore i glasate za promjenu, za bolju Crnu Goru", poručio je Knežević.

Bonus video: