Dedeić: NOVA pogazila svoje političke principe

"Danas lideri dezorijentisane NOVE pozivaju neidentifikovano biračko tijelo da glasa za Demokratski front", smatra Dedeić
18 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.09.2012. 14:23h

Nova srpska demokratija (NOVA) izgubila je ideologiju i pogazila vlastite političke principe zbog stava da u slučaju dolaska na vlast ne bi automatski poništila priznanje Kosova, nego bi odluku tražila na referendumu, smatra predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

"To što bi oni tražili referendum, a ne bi imali snage da realizuju jedan od elementarnih principa dojučerašnje politike, svjedoči da su sekretari i predsjednici tzv. crkvenih opština Crnogorske pravoslavne crkve i NATO aktivisti uništili Novu", kaže se u saopštenju Dedeića.

Prema njegovim riječima, iznevjereno je biračko tijelo koje je na izborima 2009. godine glasalo za Novu,« između ostalog i zato što je vjerovalo da na taj način glasa i protiv ulaska u NATO i da osnažuje borbu protiv vladine odluke o priznanju takozvanog Kosova«.

"Danas lideri dezorijentisane NOVE pozivaju neidentifikovano biračko tijelo da glasa za Demokratski front, iako nakon izbora slijedi NATO kampanja koju će predvoditi Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Andrija Popović i Nebojša Medojević, koji se po pitanju atlantskih integracija ne razlikuju", smatra Dedeić.

On je podsjetio na događaj iz 2009. godine.

"Sada je jasno zašto je Andrija Mandić 27. decembra 2009. godine tokom boravka u Evroatlanskom klubu u Podgorici kazao,, Nova bi prihvatila odluku Skupštine da uđe u NATO, kao što smo prihvatili i mnogo teže odluke, poput one na referendumu ili o nezavisnosti Kosova", naveo je Dedeić.

Bonus video: