Crna Gora pouzdan partner NATO-a

Istaknuta je i posvećenost Pentagona za dalju podršku u sektoru odbrane kroz nastavak zajedničkih treninga, školovanja, obuke i modernizacije Vojske Crne Gore
17 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić Leon Paneta, Foto: Gov.me
Milica Pejanović-Đurišić Leon Paneta, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.09.2012. 09:15h

Sjedinjene Američke Države cijene konstruktivnu ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao i doprinos Crne Gore u globalnoj borbi protiv terorizma, posebno učešćem u misiji ISAF u Avganistanu, kazao je sekretar za odbranu SAD Leon Paneta, tokom sastanka sa ministrom odbrane Crne Gore Milicom Pejanović- Đurišić.

Kako je saopšteno iz Vlade "time se naša zemlja potvrđuje kao pouzdan partner koji uspješno sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u NATO".

Istaknuta je i posvećenost Pentagona za dalju podršku u sektoru odbrane kroz nastavak zajedničkih treninga, školovanja, obuke i modernizacije Vojske Crne Gore.

Pejanovic-Đurišić istakla je značaj saradnje i podrške SAD-a u izgradnji kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Sagovornici su ocijenili dosadašnju bilateralnu saradnju veoma konstruktivnom i kvalitetnom. Sve veći broj zajedničkih aktivnosti dodatno potvrđuje odličnu saradnju Pentagona i MO CG.

Pejanović-Đurišić se sastala i sa novoimenovanim šefom Biroa Nacionalne Garde SAD Generalom Frenkom Grasom.

Bonus video: