Batrićević: Ponuda je korektna, ali nas ne zanima ulazak u DF

Batrićević bi ulaskom u Front mogao politički vaskrsnuti, nakon neuspjeha njegovog DC, koji je formirao poslije odlaska iz PzP, na izborima prije četiri godine
190 pregleda 58 komentar(a)
Goran Batrićević, Foto: Boris Pejović
Goran Batrićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2012. 10:41h

Predsjednik Demokratskog centra i bivši potpredsjednik Pokreta za promjene Goran Batrićević je odbio ponudu Demokratskog fronra za ulazak u taj opozicioni savez, jer smatra da ne postoje fer i demokratski uslovi za izbore, navodi Portal Analitika.

Batrićeviću je, prema saznanjima tog portala, ponuđeno da bude visoko na izbornoj listi Demokratskog fronta koji bi mu omogućio da dobije poslanički mandat.

"Nijesmo motivisani da uđemo u Demokratski front i pored veoma korektne ponude Miodraga Lekića, jer ne postoje ni elementarni uslovi za fer i poštene izbore, i zbog toga Demokratski centar nema namjeru da izlazi na izbore", kazao je Batrićević.

Lider Demokratskog centra se istovremeno zahvalio Miodragu Lekiću na veoma fer i korektnoj ponudi koja je uvažila Demokratski centar kao ravnopravnog činioca u okviru Demokratskog fronta.

Frontu bi ulazak Batrićevića odgovarao, jer bi u svojim redovima imali nedvosmisleno suverenističku stranku.

Osim toga, tim transferom bi bila poslata poruka javnosti da je pod kišobran Fronta moguće sastaviti ljude koji su se razišli uz dosta teških riječi prije samo četiri godine, prilikom sukoba u PzP.

Tada je Batrićević optužio lidera PzP Nebojšu Medojevića da se previše približio prosrpskim strankama, da PzP gubi suverenistički identitet i da je autokrata u partiji, na šta mu je uzvraćeno da, pod okriljem tajne policije, pokušava da napravi raskol u Pokretu neposredno pred parlamentarne izbore.

Lekić je posljednjih dana ulagao ogromne napore da ubijedi obje strane da ostave lične animozitete po strani.

Na drugoj strani, Batrićević bi ulaskom u Front mogao politički vaskrsnuti, nakon neuspjeha njegovog DC, koji je formirao poslije odlaska iz Pokreta, na izborima prije četiri godine.

Batrićević bi ulaskom u Front mogao politički vaskrsnuti, nakon neuspjeha njegovog DC, koji je formirao poslije odlaska iz Pokreta, na izborima prije četiri godine

Sadašnji lider LP Andrija Popović, na sopstvenu inicijativu počeo je prošlog mjeseca pregovore sa Lekićem.

Uprkos oštrim tonovima na račun DPS, Popović je spakovao koaliciju sa vladajućom partijom, tako da je ostao utisak da je pregovorima sa Frontom samo podizao cijenu LP.

Bonus video: