Drljevići u banci imaju 45.000 eura

Drljević je na mjestu glavnog pregovarača naslijedio Aleksandra Andriju Pejovića, koji je ranije ove godine podnio ostavku na to i mjesto ministra evropskih poslova zbog kršenja više zakona. Vlada je potom odlučila da ukine Ministarstvo i kancelariju glavnog pregovarača pripoji kabinetu premijera Duška Markovića
157 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.06.2018. 18:15h

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Aleksandar Drljević i njegova supruga imaju u banci ušteđenih 45.000 eura, stoji u njegovom imovinskom kartonu koji je objavila Agencija za sprečavanje korupcije (ASK).

Drljević, koji je nedavno imenovan za glavnog pregovarača, prijavio je 10.000 na tekućem računu, a dok je oročeno još 15.000. Njegova surpuga Vanja Drljević ima na tekućem računu 20.000 eura. Kako se navodi, on je vlasnik stana od 96 metara kvadratnih za koji otplaćuje kredit od 50.000 eura, a od prošle godine postao je vlasnik “škode”.

Prije nego što je postavljen za glavnog pregovarača, kao direktor Direktorata za Evropsku uniju i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova primao je malo više od 1.050 eura. Njegova supruga mjesečno prima 1.260 eura u Nacionalnoj “Ersamus+” kancelariji. Drljević je Agenciji dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Drljević je na mjestu glavnog pregovarača naslijedio Aleksandra Andriju Pejovića, koji je ranije ove godine podnio ostavku na to i mjesto ministra evropskih poslova zbog kršenja više zakona. Vlada je potom odlučila da ukine Ministarstvo i kancelariju glavnog pregovarača pripoji kabinetu premijera Duška Markovića.

Markovićev šef kabineta Dragoljub Bulatović je u maju prošle godine uzeo stambeni kredit od 20.000 eura koji otplaćuje u ratama od 35,35 eura. Kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu Bulatovićeva plata je 1.280 eura, a prijavio je da je u novembru dobio i nepunih 1.000 eura varijabile. On je kao član Vladinog Ekspertsko-pregovaračkog tima za projekat mosta na Verigama zaradio 1.200 eura, a još 2.700 kao zamjenik člana komisije za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima pri Upravi za kadrove. Od intelektualnog rada zaradio je nepunih 4.700 eura prošle godine.

U kartonu dostavljenom Agenciji stoji da je od kraja juna prošle godine član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore i da tu prima naknadu, ali ona nije navedena. Njegova supruga Tatjana Bulatović je sekretarka Ministarstva sporta, a njena mjesečna primanja su malo više od 1.100 eura. Bulatović je vlasnik kuće od 128 i stana od 42, kao i građevinskog zemljišta od 700 metara kvadartnih. Supruga je naslijedila četvrtinu kuće od 30 i 120 metara kvadratnih, kao i dio zemljišta. U kartonu stoji da je Bulatović prodao oba automobila, ali da ona u trenutku predaje izvještaja nisu bila prevedena.

Bonus video: